INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Csaba László: Kétféle veszély fenyeget Magyarországon

Infostart / InfoRádió
A Fidesz nagy választási győzelme még nem garancia az ország gazdaságának rendbetételére, de ehhez még sok más intézkedésre szükség van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász. Az egyetemi tanár szerint külföldi példák azt mutatják, hogy a gazdasággal való összefonódást vissza lehet szorítani.

Kétféle veszély fenyeget a jelenlegi helyzetben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László.

A közgazdász szerint sokan bíznak abban a Fidesz jelentős választási győzelme után, hogy minden megváltozik egyik napról a másikra, és fellendülés jön, de ez nem tud bekövetkezni. Az egyetemi tanár emlékeztetett: gyorsan el lehet veszíteni a népszerűséget, az Antall-kormány megalakulása után öt hónappal volt a taxisblokád.

A másik veszély a teljes hitevesztettség, ami az elmúlt évek következménye - vélekedett Csaba László. Kifejtette: a letargia önálló társadalmi tényezővé vált, az emberek a mának élnek, nem takarékoskodnak. Ebben a helyzetben azt kell hangoztatni, hogy van kiút és megoldás - tette hozzá.

A gazdasági gondok nem változnak meg attól, hogy a kormány megváltozik - szögezte le a közgazdász. A kabinet csak az egyik szereplő, amely lehetőséget teremt, nála van az adogatás, de más is kell, hogy a meccset meg tudja nyerni - emelte ki.

Az egyetemi tanár szólt arról is, a nemzetközi példák azt mutatják, a politikai osztály ellen fel lehet lépni, a gazdasággal való összefonódást vissza lehet szorítani. Szlovákiában volt miniszterek ülnek börtönben privatizációs ügyek és bűncselekmények miatt, míg Ausztriában is több egykori tárcavezetőt csuktak le - emlékeztetett.

Hanganyag: Exterde Tibor


A címlapról ajánljuk