eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Illegális kutyaviadalok - állatvédők gyógyítják a sérült ebeket

Illegális kutyaviadalt tartottak a hétvégén a fővárosban. A rendőrség 12 férfit állított elő, kettőt őrizetbe is vett az ügy miatt. A harci kutyák jelenleg a Noé Állatotthonban vannak, rehabilitációjuk folyik - mondta az InfoRádiónak az otthon szóvivője.

A rendőrség 14 férfit állított elő, két román állampolgárságút őrizetbe is vett, miután tiltott állatviadalt tartottak Budapesten, a XVII. kerületben vasárnap. A rendőrség a Noé Állatotthon Alapítványt kereste meg, hogy segítsen három elkobzott harci kutya elhelyezésében.

Az egyik egy kölyökkutya volt, egy nagyjából hathetes szuka, valamint két felnőtt kan, mintegy háromévesek. A két pitbull terriernek súlyos sérülései vannak, az orvosok már ellátták őket, de rehabilitációra szorulnak - mondta Schneider Kinga, az alapítvány szóvivője.

A kutyák az emberekkel barátságosak, valószínűleg kifejezetten a fajtársaik ellen vadították őket. Kinológus fogja megvizsgálni őket - a kutyafélék fejlődéstörténetével, a kutyafajták kialakulásával, sajátosságaikkal foglalkozó szakember -, hiszen a kutyák veszélyesek lehetnek.

Ha az állatok egészsége megengedi, az alapítvány munkatársai megkezdik a lelki rehabilitációjukat is, azaz megpróbálják visszailleszteni őket a kutya-, illetve az emberi közösségbe. Ha ez nem lehetséges, akkor életük végéig a Noé Állatotthon Alapítvány gondoskodik róluk.

Az alapítvány szóvivője azt is elmondta, hogy bár konkrétan nem volt tudomása arról, hogy bárhol állatviadalokat tartanának, szóbeszédekből hallottak ezekről az otthon munkatársai, és el is láttak olyan ebeket, amelyeken harci sérülések voltak.

A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy vasárnap érkezett állampolgári bejelentés a tiltott kutyaviadalról. A rendőrök a Bélatelepi úton található egyik telken szakították félbe a kutyaviadalt.

A közlés szerint az eljárás során nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket, továbbá három nagy értékű gépjárművet foglaltak le a nyomozók.

A kutyaviadal rendezője önként jelentkezett kedden a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon. A kutyaviadal helyszínét biztosító telek tulajdonosa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×