eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Holnap szavaz a parlament az Országos Választási Bizottság tagjairól

Holnap szavaz a parlament az Országos Választási Bizottság tagjairól, emellett a képviselők döntenek a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött új polgári törvénykönyvről is.

Az alkotmányügyi bizottság szerdai ülése alapján változatlan tartalommal fogadhatja el újra az Országgyűlés a jogszabályt, és négy másik, a Ptk.-hoz kapcsolódó, szintén megfontolásra visszaküldött törvényt. Sólyom László december végén azért nem írta alá a törvényt, mert helyenként átgondolatlannak és ellentmondásosnak találta a rendelkezéseket, valamint aggályosnak ítélte a lépcsőzetes hatályba léptetést. Az Országos Választási Bizottság tagjainak megválasztásakor a Fidesz és a KDNP várhatóan nemmel szavaz, mert politikailag kiegyensúlyozatlannak tartaná az önkormányzati miniszter javaslata alapján megalakuló testületet. Zárószavazás lehet az idei általános mezőgazdasági összeírásról szóló javaslatról is, valamint lefolytatják több törvénytervezet általános vitáját, és döntenek a részletes vitára bocsátásukról.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×