Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb MSZP-s politikus jut Hagyó Miklós sorsára?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hagyó-botrány után Hatvani-ügy? Terézvárosban az MSZP a kétszeres gyanúsított Hatvani Csaba alpolgármestert indítja az áprilisi országgyűlési választáson - írja a Heti Válasz.

Noha a nyomozó hatóság hivatalos formában eddig nem jelezte, hogy meg kívánja gyanúsítani a BKV-t érintő ügyekben Hagyó Miklóst, a volt főpolgármester-helyettes pártja nyomására kedden mégis lemondott az országgyűlési képviselő-jelöltségről.

A MSZP azonban súlyosabb terhet is cipel; írja a Heti Válasz, a budapesti 8. számú egyéni választókerületben ugyanis a párt azt a Hatvani Csabát nevezte be a parlamenti voksolásra, akit tavaly kétszer is gyanúsítotti sorba vettek a nyomozók: először a terézvárosi ingatlan-panamákhoz, majd a VI. kerületi kerékbilincselési botrányhoz kapcsolódóan.

A hetilap tegnap többször próbálta telefonon elérni Burány Sándort, ám az MSZP budapesti elnöke végül nem reagált arra a kérdésükre, hogy miért kellett visszalépésre bírni a még meg sem gyanúsított Hagyót, ha egyébként a kétszeres gyanúsított Hatvani képviselőjelölt lehet, illetve maradhat.

Hatvani Csaba büntetőeljárás alá vonásáról nyilvánvalóan tudott a szocialista párt, hiszen tavaly év elején a Heti Válasz (s cikkünk nyomán minden médium) beszámolt arról, hogy a rendőrség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanújával a 2002-2006-os ciklus majd' minden terézvárosi MSZP-politikusának idézést küldött.

Az ok: az Andrássy út 47. alatti palota áron aluli eladása. 2009 végén aztán Hatvanit az ügyészség a kerékbilincselési botrányban is gyanúsítottként hallgatta ki, mivel a nyomozók szerint rávette a helyi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy egy szabálytalanul parkoló kocsiról - fizetés nélkül - leszereljék a kerékbilincset. Ezt megelőzően a bilincselést végző Centrum Parkoló Kft. egyik vezetője is gyanúsított lett, hasonlóan a VI. kerületi közterület-felügyelet vezetőjéhez, akit kenőpénz elfogadása közben buktatott le a rendőrség.

További érdekesség, hogy Hatvani Csaba ugyanúgy a Baloldali Ifjúsági Társulásban kezdte politikai pályafutását, mint a terézvárosi ingatlan-panamák kulcsfigurájaként emlegetett egykori alpolgármester, Fürst György, aki az utóbbi években éppen a Centrum Kft. első embereként mutatkozott.