eur:
392.75
usd:
367.64
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ijedelem Washingtonban a parti őrség gyakorlata miatt

Ijedelmet keltettek az Amerika elleni 2001-es terrortámadások évfordulóján Washingtonban azok a sajtójelentések, amelyek szerint az amerikai parti őrség délelőtt tüzet nyitott egy gyanús hajóra, amely a várost átszelő Potomac folyón haladt.

A CNN is gyorshírben számolt be arról, hogy lövés dördült a folyón, percekkel azelőtt, hogy az arlingtoni megemlékezésre tartó Barack Obama elnök gépkocsija áthaladt egy közeli hídon. A Pentagonnál tartott emlékünnepségen Robert Gates védelmi miniszter is részt vett. A hírtelevíziók képeket mutattak a híd közelében köröző járőrhajókról, fegyveresekkel a fedélzetükön.

A parti őrség azonban később közölte, hogy nincs ok pánikra, csak gyakorlatot tartottak, és a manőver során nem adtak le lövéseket. A lövésekről szóló hírek úgy kaptak szárnyra, hogy a parti őrség egy rádiós üzenetváltásában a gyakorlatozókat lövésekre utasították. Azokat azonban nem adták le, és gyanús hajó sem volt a térségben - mondta a parti őrség szóvivője.

A vészhelyzetről érkezett jelentések miatt a közeli Reagan repülőtéren elővigyázatosságból több repülőgép indulását 22 percig késleltették. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei pedig megjelentek a folyónál, a helyi FBI-irodát ugyanis előzetesen nem tájékoztatták a gyakorlatról.

A CNN kommentátora szerint érthetetlen, hogy a parti őrség miért éppen szeptember 11. évfordulóján gyakorlatozik a Potomac folyón. A hírtelevízióban az is elhangzott, hogy a 2001-es merényletek után alapvetően átszervezték a szövetségi biztonsági intézményeket. Ennek során a parti őrséget az újonnan létrehozott belbiztonsági minisztérium alá rendelték, főleg azért, hogy javítsák az ügynökségek közötti információáramlást.

Nyolc évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én érte az Egyesült Államokat történelmének legsúlyosabb, csaknem háromezer áldozatot követelő terrortámadása.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Begyújtotta a rakétákat a forint

Begyújtotta a rakétákat a forint

Szerdán negatív korrekcióba kezdett a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 363-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is erősödik a forint, emellett pedig a dollár korrekciója is folytatódik. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az MNB ismerteti a devizatartalékok állományának alakulását, az ÁKK pedig kötvényaukciót tart. Az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×