eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szabályozatlan az élményfürdők működése, a politika mégsem lép

Egyes jogszabályok nem pontosak, mások elavultak - így nyilatkozott a Magyar Fürdőszövetség főtitkára arra reagálva, hogy nehéz megtalálni egy-egy fürdőben történt baleset felelősét, amennyiben azt nem az áldozat vagy a hozzátartozó okozza.

A hatóságok, a fenntartók, és önkormányzatok sokszor egymásra mutogatnak, pedig Ákoshegyi György szerint a biztonságért egyedül az üzemeltető felel. A szövetség ugyanakkor világosabbá tenné a szabályokat, és újakat is bevezetne, de az illetékes minisztériumtól több éve nem kapnak választ.

Szavai szerint pontosítani kellene, hogy mely létesítmények és medencék mellé kell kötelezően személyzetet biztosítani. Az is tisztázásra szorul, hogy ehhez a munkához milyen végzettség szükséges.

Múlt héten két gyermek is életét vesztette élményfürdőkben. Egy négyéves kisfiút Siófokon, a 120 centiméter mély medencéből emeltek ki. Õt még sikerült újraéleszteni, ám néhány napon belül a kórházban meghalt.

Egy kilencéves kisfiú a fővárosban, az újpesti aquaparkban halt meg, miután beesett a szörfmedence vizét mozgató berendezésbe, mert annak felede meglazult.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×