INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Szabályozatlan az élményfürdők működése, a politika mégsem lép

Infostart / InfoRádió
Egyes jogszabályok nem pontosak, mások elavultak - így nyilatkozott a Magyar Fürdőszövetség főtitkára arra reagálva, hogy nehéz megtalálni egy-egy fürdőben történt baleset felelősét, amennyiben azt nem az áldozat vagy a hozzátartozó okozza.

A hatóságok, a fenntartók, és önkormányzatok sokszor egymásra mutogatnak, pedig Ákoshegyi György szerint a biztonságért egyedül az üzemeltető felel. A szövetség ugyanakkor világosabbá tenné a szabályokat, és újakat is bevezetne, de az illetékes minisztériumtól több éve nem kapnak választ.

Szavai szerint pontosítani kellene, hogy mely létesítmények és medencék mellé kell kötelezően személyzetet biztosítani. Az is tisztázásra szorul, hogy ehhez a munkához milyen végzettség szükséges.

Múlt héten két gyermek is életét vesztette élményfürdőkben. Egy négyéves kisfiút Siófokon, a 120 centiméter mély medencéből emeltek ki. Õt még sikerült újraéleszteni, ám néhány napon belül a kórházban meghalt.

Egy kilencéves kisfiú a fővárosban, az újpesti aquaparkban halt meg, miután beesett a szörfmedence vizét mozgató berendezésbe, mert annak felede meglazult.

Hanganyag: Gál Ildikó


A címlapról ajánljuk