eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Barsiné: Versenyhelyzetbe kell hozni a hazai szolgáltatókat

Barsiné Pataki Etelka szerint a magyar képviselők segíthetik abban a magyar kormányt, hogy a szolgáltatási irányelv a piacok szabadságát hozza, miközben a hazai szolgáltatók nem kerülnek hátrányba. Az Európai Néppárt európai parlamenti képviselője az InfoRádiónak azt mondta: bővíteni kell az engedélyekhez és bejelentésekhez kötött szolgáltatások körét. Az Országgyűlés a héten kezdte meg az általános vitáját a belső piaci szolgáltatásokkal kapcsolatos irányelv magyar jogba történő átültetésének.

Vannak törvények, ahol meg lehet fogalmazni a magyarországi adaptálást úgy, hogy az a mi érdekeinket is szolgálja, és ebbe a körbe tartozik a belső piaci szolgáltatásokkal kapcsolatos irányelv is - mondta az InfoRádiónak Barsiné Pataki Etelka, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselője.

A politikus kedden az Országgyűlésben is felszólalt a téma kapcsán, mivel a kormány egy salátatörvényt próbált átnyomni a parlamenten. Barsiné Pataki Etelka kiemelte: szakértőkkel megvizsgálták a dokumentumot, amelyből véleménye szerint hiányzik az, hogyan lehet a magyar szolgáltatókat versenyhelyzetbe hozni, miután 2010-től megnyílik az uniós piac. Példaként említette, hogy egy tenderen egy szlovák mérnöki iroda előnyösebb helyzetből indul, mivel alá tud kínálni egy magyar cégnek.

Az engedélyekhez és bejelentésekhez kötött szolgáltatások körét bővíteni kell - emelte ki a politikus.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×