eur:
390.85
usd:
364.21
bux:
68221.54
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Az MSZP-frakció dönt Warvasovszky Tihamér büntetéséről

Az MSZP-frakció dönt majd arról, hogy milyen büntetést szab ki azokra a képviselőkre, akik a képviselőcsoport döntésével ellentétesen, vagy nem szavaztak a nyugdíjtörvénynél - mondta Mesterházy Attila frakcióvezető.

A 13. havi nyugdíj megszüntetését is tartalmazó előterjesztés zárószavazása alól egy frakciótag sem kért felmentést - közölte a politikus, aki elmondta, hogy a frakciószabályzat szerint az etikai bizottság fogja megvizsgálni azon képviselők ügyét, akik a képviselőcsoport döntésével ellentétesen szavaztak. Mesterházy Attila hozzátette, hogy az etikai bizottság tesz javaslatot a büntetésre, amelyről a frakcióülésen döntenek.

Arra a kérdésre, hogy pénzbüntetést kapnak-e a képviselők, a frakcióvezető azt mondta, erről a képviselőcsoport dönt.

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítására hétfőn az Országgyűlésben igennel szavaztak az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők, ugyanakkor egyedüli szocialistaként nemmel szavazott Warvasovszky Tihamér székesfehérvári polgármester, aki korábban nem írta alá a Bajnai Gordon miniszterelnök tervezett intézkedéseit tartalmazó támogató nyilatkozatot sem.

Az MSZP-s képviselő az MTI-nek azt mondta, hogy nem ért egyet a 13. havi nyugdíj eltörlésével és a családi pótlék adó alá vonásával.

Egy másik MSZP-s politikus, Farkas Imre tartózkodott. Õ korábban az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, később visszavont törvényt sem szavazta meg.

A szavazásnál nem volt jelen Szili Katalin házelnök, valamint Szirbik Imre, Karsai József és Szabó Gyula MSZP-s képviselők. Lamperth Mónika MSZP-s képviselő, volt önkormányzati miniszter átmeneti rosszullét miatt nem volt jelen, amikor a nevét olvasták, később felment az elnöki pulpitusra azzal, hogy szeretne szavazni, de erre már nem volt lehetősége.

Mesterházy Attila közölte, hogy Warvasovszky Tihamér nem szólt arról, hogyan fog szavazni, a hétfő reggeli frakcióülésen ott sem volt, esete elég komoly felháborodást váltott ki a szocialista képviselők között.

A politikus elmondta, hogy két képviselő, Szabó Gyula és Szirbik Imre előre jelezte, hogy külföldön lesznek, így ők igazoltan voltak távol a szavazástól, hasonlóan Szili Katalin házelnökhöz, aki halaszthatatlan közfeladatai miatt nem tudott részt venni a plenáris ülésen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×