Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pokorni: Veszélyes a társadalom depressziója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint tavasszal, a párt által kezdeményezett népszavazással együtt kellene megtartani a megerősítő referendumot az egészségbiztosítási törvényről. A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: időhúzás és pénzkidobás lenne, ha nem így történne.

Pokorni Zoltán úgy fogalmazott: ha a kormánypártok valóban hisznek a több-biztosítós egészségügyi rendszert bevezető törvényben, akkor vállalniuk kell a megerősítő népszavazást, amelynek elrendeléséhez egyszerű parlamenti többségre van szükség.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: egy polgári kabinet hatalomra kerülése esetén csak akkor nem állítanák vissza a korábbi egészségbiztosítási rendszert, ha a referendumon a választók többsége a kormány álláspontját támogatná.

A politikus a közvélemény-kutató intézetek adatai alapján arra számít, hogy érvényes és eredményes lesz a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról szóló népszavazás, amely végérvényesen eltörli ezeket a terheket.

Arra a felvetésre, hogy a Marketing Centrum felmérése szerint az emberek jelentős része gondolja azt, hogy a népszavazás nem változtat semmin, a XII. kerület polgármestere azt mondta: ez nem elsősorban a Fidesz, hanem az ország számára veszélyes.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: a társadalom rossz hangulata, letargiája, és az ebből következő pangás jóval nagyobb kárt okoz, mint a 300 forintos vizitdíj, mert egy ilyen ország nem tud sem megerősödni, sem megkapaszkodni.

Hanganyag: Mong Attila