eur:
392.77
usd:
365.89
bux:
66551.08
2024. április 26. péntek Ervin

Mielőbb újraindítaná a Gyurcsány-cégek perét a legfőbb ügyész

A legfőbb ügyész azt szeretné, ha az Altus-ügyben az ügyészségi pozíciók újraértékelése után minél előbb újrakezdődjön a per. Kovács Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt: meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt hetek utcai zavargásaival összefüggésben hogyan teljesített az ügyészi szervezet.

A nemrég hivatalba lépett legfőbb ügyész még csak szóbeli, rövid tájékoztatót kapott a kormányfő egyik cégével, az Altus-szal kapcsolatos ügyről.

A napokban indítványozott az ügyész perszüneteltetést, hogy az utoljára meghallgatott tanúk vallomására és az eddigi bizonyításra tekintettel az ügyészség áttekinthesse az eljárási pozícióit és lehetőségeit - mondta el az indokokról Kovács Tamás.

A legfőbb ügyész hangsúlyozta: igényli, hogy az újraértékelés után mielőbb kérjenek ítéletet.

Vizsgálják a munkát

A bíróság előtt lévő ügyek lezárulta után vizsgálni kell, hogy az elmúlt hetek utcai zavargásaival összefüggésben megalapozottak voltak-e a letartóztatási indítványok, a vádemelések során kiegyensúlyozott volt-e az ügyészi gyakorlat, és indokolt volt-e a gyorsított előállítási eljárás - jelentette ki az ügyészség vezetője.

Kovács Tamás kitért arra, hogy a büntetés-végrehajtási és jogvédelmi önálló osztály már lezárta a fogdaszabályok betartásának vizsgálatát, és nem tárt fel visszaélést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×