INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Fidesz: maradjanak az ingyenes gyógyszerek

Infostart / InfoRádió
A Fidesz nem ért egyet egyes gyógyszerek ingyenességének megszüntetésével, mert az intézkedés a legrászorultabb embereket érintené leginkább - közölte Molnár Ágnes, a párt országgyűlési képviselője.

Az InfoRádió már korábban beszámolt arról: az Egészségügyi Minisztérium vizsgálja, hogy a térítésmentes készítményekért a betegek fizessenek-e a jövőben pár száz forintot. A tárcavezető szerinti ez ugyanis csökkentheti a gyógyszerfogyasztást.

A Fidesz szerint azonban ennek semmi más célja nem lehet, mint a hiányos gyógyszerkassza forrásainak kiegészítése. Molnár Ágnes az InfoRádióban kijelentette: a leghátrányosabb helyzetben lévő emberek terheit növelné ezzel a kabinet.

Még nincs döntés

Az MSZP egészségügyi politikusa azt mondta: nincs még döntés az ingyenes gyógyszerek megszüntetéséről. A kormányzat pedig azon dolgozik, hogy igazságosabbá tegye a gyógyszertámogatási rendszert.

Vojnik Mária az InfoRádióban azt mondta: a társadalombiztosítás nem csak azokat támogatja, akik nem tudják kifizetni a gyógyszereiket. A leghátrányosabb helyzetben lévők közgyógyellátást kapnak.A címlapról ajánljuk