eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A kreatív könyvelés után jön a kormányzati sikersztori?

Az autópálya-finanszírozás teljes átalakításával kreatív könyvelési trükkből pénzpiaci sikersztorit varázsolhat a kormány. Kóka János gazdasági miniszter tőzsdére vinné az állami autópályacégeket - írja a Népszabadság.

Tőzsdére viszik az autópályacégeket?

A Népszabadság értesülése szerint tőzsdére vinné az állami autópályacégeket Kóka János gazdasági miniszter.

A váratlan húzással a sztrádák üzemeltetése és építése vitathatatlanul magánkézbe kerülne, tehermentesítve ezzel a "túlterhelt" államkasszát.

Így az eddigi kreatív pénzpiaci trükkből akár pénzpiaci sikersztorit is varázsolhat a kormány - írja a Népszabadság.

Érettségi: titkolózik az oktatási tárca

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy számos hibát észleltek hétfőn a magyar érettségi tételek átadása és kibontása során, az Oktatási Minisztérium azonban igyekszik kisebbíteni az újabb problémákat.

Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman a tárca titkolózásával kapcsolatban a napilapnak úgy nyilatkozott: fennáll annak a veszélye, hogy az oktatási tárca közérdekű adatot titkol el, ha nem árulja el, hogy mely iskolákat és hány diákot érintett a hiba.

 Hozzátette: pontos állásfoglalást csak az összes tény ismeretében tud adni.

Amerikai befektetési alappal tárgyal a Transelektro

A Világgazdaság cikke szerint szerdán egy amerikai befektetési alap vezetőivel tárgyal a Ganz Transelektro Villamossági Rt. Elnöke, Tímár Gyula.

Márciusban ez az alap támogatta azt is, hogy az érdekkörébe tartozó ASI Rubicon kilenc hónapra bérbe vegye a Transelektro tápiószelei motorgyárát, most azonban ennél többre készül.

A szórakoztató lapok a legkelendőbbek

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy csaknem az összes napilapból kevesebb fogyott az ide első negyedévben, mint egy évvel korábban.

Az elmúlt egy évben a szórakoztató, illetve a női hetilapok teljesítettek a legjobban. Ezek szinte kivétel nélkül növelték eladásaikat.

Spórolás a lakáshiteleken?


A portfolio.hu azt írja, hogy a múlt héten alaposan megszondázták a magyar közvéleményt a lakáshitelek esetleges szigorítását firtató írások.

Bár a lakáshitel-kedvezmények visszamenőleges elvételének lehetősége hamar kimúlt, azért bőven vannak még tartalékok a  rendszerében.

Az internetes lap szerint a megszorításokat ugyan nem a lakástámogatási rendszeren keresztül kellene kezdeni, nem szabad arról elfeledkezni, hogy a külföldi befektetők számára ez az egyik nagy szimbolikus költségvetési probléma.

A portfolio.hu először a személyi jövedelemadónak és a szocpolnak esne neki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×