eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Súlyos bűncselekmény áldozata lett a győriek világklasszisa

Súlyos bűncselekmény áldozata lett a győriek világklasszisa

Könnyek között mondta el egy norvég tv-interjúban Nora Mörk, hogy egy hacker lelopta privát képeit egy alkalmazáson keresztül a telefonjáról. feltételezett elkövető, egy húszas éveiben járó férfi bevallotta tettét.

A Győri Audi ETO KC 26 éves jobbátlövője a norvég TV2-nek nyilatkozott egy könnyes interjúban. Mörk rémálma egy válogatott összetartáson, Trondheimben kezdődött, amikor ráébredt arra, hogy

valaki hozzáfért a telefonján tárolt képeihez,

és elkezdte elterjeszteni őket az interneten. Két hónapon keresztül titkolta az esetet, de a történtek egyértelműen kihatottak a kézilabdapályán nyújtott teljesítményére is - írja a hosszabbitas.hu.

"Az életem nagyon sokat változott. Az egyik pillanatban még jól éreztem magam, aztán teljesen eltűnt az önbecsülésem. Minden nap fárasztó volt. Nehéz ezt átélni, szerintem az emberek nem is fogják fel, hogy mit tesznek egy másik emberrel.

Fizikálisan beteg voltam. Nehezemre esett enni és aludni.

Így pedig elég nehéz az embernek dolgozni" - mondta Mörk, és elárulta, előfordult, hogy mérkőzések előtt és közben is erre gondolt, alig volt kedve játszani. 

Mörk találkozott a norvég parlament családügyi, kulturális és igazságügyi bizottságának képviselőivel, és várhatóan olyan új törvényt fognak alkotni, amely szigorúbban bünteti majd az ehhez hasonló eseteket. Három okot említett, amiért most a nyilvánosság elé állt az esetével.

"Az egyik, hogy vissza akarom szerezni a kontrollt az életem fölött. A másik az, hogy rettentően mérges és csalódott vagyok. A harmadik pedig az, hogy rengeteg más lány kerül hasonló helyzetbe. Talán az a legnehezebb az egészben, hogy sok fiatal lány felnéz rám, és remélem, hogy ez a jövőben is így lesz. Bátornak kell lenni, és el kell mondani ezeket a dolgokat. Elsőre én sem mertem, de aztán rájöttem, hogy ez így nagyon nehéz" - mondta a világ és Európa-bajnok kézilabdázó. 

 Ami pedig a pályafutását illeti: sokáig ki akarta hagyni a világbajnokságot.

"Félni kezdtem. Félek egy hétig Bergenben lenni a Möbelringen Kupán, és ott más emberekkel találkozni. Amikor először megtudtam, hogy mi történt, arra gondoltam, hogy

veszek egy repülőjegyet a világ túlsó végére, és ott töltöm a decembert karácsonyig.

De akkor az nyerne, aki ezt tette velem" mondta Mörk, és hozzátette, néhány hülye ember nem rontja el az álmát, hogy a világ legjobb kézilabdázója legyen.

Mörk pénteken döntött úgy, hogy nyilvánosság elé áll a történetével, majd szombaton 13 gólt szerzett a Győr dániai Bajnokok Ligája-mérkőzésén, az FC Midtjylland otthonában.

"Remélem, hogy ez 13 lépés volt a jó irányba. Nem akarok olyan ember lenni, akivé váltam. Erős akarok lenni, és jól játszani. De nagyon ideges vagyok, és ez a pályán fog kijönni belőlem" - mondta a világklasszis jobbátlövő.

Mörk jogi úton is elégtételt akar venni, mindenkit feljelent, aki továbbterjesztette a képeit.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×