eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Játékok kisfiúknak, kislányoknak

Korán kezdődött idén Londonban a boltok és áruházak karácsonyi ajándékvására, a brit főváros végtelen áruházsorán: az Oxford Street-en, éjjel-nappal fényözönben ragyognak és fantáziadús kirakatokkal csábítják a vevőket a patinás nagy üzletek. A gyerekek izgatottan várják, vajon mi lesz a karácsonyfa alatt, vagy - angol szokás szerint - karácsony reggelén, amikor felébrednek, az ágy végére akasztott harisnyákban.

A kínálat igen gazdag, drága és olcsó játékokból, gyerekeknek szóló ajándékokból egyaránt. Szétnézve az áruházakban nem csak csodás villanyvasutakat láttunk, hanem mindenki által megfizethető karácsonyi ajándékokat is, például állítható öröknaptárat fából, bölcs bagollyal a tetején; malacperselyt, alkatrészekből összeállítható tűzoltóautót, létrával; a jövő üzletembereinek: Junior Monopolyt, a jövő zenészeinek színes játékxilofont - ami fejleszti a legkisebbek zenei érzékét, de bizonyára megőrjíti a szülőket -, tovább vicces dolgokat is: így sültpulyka formájú posztósapkát, amit a gyerek mókából a fejére tehet a karácsonyi vacsora alatt.

Az egyik áruház azonban országos vitát váltott ki a napjainkban olyannyira fontosnak tartott politikai korrektség állítólagos megsértésével. Az áruház egy kisvárosi fiókjában nézelődött édesanyjával egy kislány, amikor meglátta a polcon azt az ébresztőórát, amelynek a számlapján egy rajzfilm szuperhős színes figurája díszeleg. Ám a polcon ez a felirat állt: "Ajándékok fiúknak".

A politikailag korrekt mama háborodott fel azon, hogy talán az ő kislánya nem kaphat ilyen órát, akkor sem, ha rajong azért a szuperhősért?

A lapok, most, amikor Anglia a terrorveszély árnyékában él, óriási sztorit kerítettek a dologból. Az áruház bocsánatot kért és levette a táblát. Azok pedig, akik nem lelkesednek a túlhajszolt politikai korrektségért, írják hozzászólásaikat a lapoknak, többek közt azt javasolva, hogy a Barbie-babákhoz is írják ki, milyen remekek ajándék ez a fiúknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×