eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa beszél az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlament Széll Kálmán teremében 2020. február 7-én. Jobbról Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.
Nyitókép: Soós Lajos

Szlávik János megbecsülte a járvány lecsengésének idejét

Nincs is messze, igaz, az őszi "újraindulás" esélyeit szerinte növeli, hogy kevés volt a fertőzött.

Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus osztályvezető főorvosa egy videókonferencián úgy vélekedett, június elejére csenghet le Magyarországon a koronavírus-járvány, de ez csak becslés.

A Magyar Nemzet összefoglalójában az is olvasható, a szakember szerint az időjárásnak nincs olyan nagy szerepe a koronavírus terjedésében, mint például az influenza esetében, ezért lehet az, hogy még nyáron is lesznek fertőzések.

Világszinten szerinte jó pár hónap kell még a járvány megnyugvásához, és még azt sem tudni, ősszel mi történik majd,

a félelmeket pedig az alacsony átfertőzöttségi szint tovább táplálja, ráadásul akik tünetek nélkül átestek a fertőzésen, azok szervezetében nagyon kevés ellenanyag termelődött, ami megakadályozhatná az újbóli fertőzést.

Arra is felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy a fertőzés leküzdésében az úgynevezett celluláris immunitásnak is szerepe van, ez esetben a memóriasejtek harcolnak a vírussal, más mechanizmussal. Szeretném azt hinni, hogy hasonlóképpen a hepatitisz-B okozta májgyulladáshoz, a koronavírus esetében is van ezeknek szerepük, és aki átesik a fertőzésen, az hosszú évekig nem kapja el újra - emelte ki.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×