eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vályi Vanda (b) és a spanyol Elena Ruiz a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Női válogatott: magunkat vertük meg

A pontosság és a türelem hiányában látták a spanyolok elleni vereség okát a női vízilabda-válogatott tagjai.

A spanyol együttes 8-6-ra nyert a magyarok ellen a tokiói elődöntőben. A magyar válogatott sorozatban negyedszer kapott ki a négy között – az előző három alkalommal negyedik lett, most ezen még javíthat a bronzmeccsen.

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint sok erőt kivett a játékosokból a védekezés.

„Az emberfórok nem úgy mentek, ahogy szerettük volna, és túl sok energiát felemésztett a védekezés. Nagy dolog egy elődöntőben nyolc gólt kapni ettől a spanyol csapattól, de talán tényleg túl sok energiát tettünk ebbe, ezért tűnhettünk pontatlanabbnak és ezért voltunk elöl defenzívebbek. Ennek ellenére is megvoltak a lehetőségeink, a pontosabb befejezésekkel egy döntetlen körüli, egygólos meccs lehetett volna. Főleg az első két negyedben éreztem én is a türelmetlenséget, volt egy-két olyan helyzet, amit belekapkovda, ellőttünk idő előtt, amiket aztán nem kapunk vissza később, ezt. Meg kellett volna jobban becsülni ezeket a helyzeteket, ziccereket, amiket véres verejtékkel kiharcoltunk magunknak.”

A szakvezető szerint egy-két játékost talán elvitt a hév, a spanyolok ebben rutinosabbak voltak, tovább játszották a támadásaikat és a pontosabban is. Lehet, hogy ebben közrejátszott az izgalom is.

Elmondtuk, ha türelmesen játszunk, lesz helyzet is. Többször azonban rossz megoldást választottunk lövésben és passzban is, és hiányzott még néhány extra teljesítmény.”

A kapitány szerint ezt a spanyol csapatot meg lehetett volna verni, ezért csalódott. A bronzéremért viszont nagyon fog küzdeni a magyar csapat az oroszok ellen.

„Mindenképp szeretnénk megszerezni az érmet, és ehhez most egy kicsit el kell, hogy engedjem a lányokat. Nem szabad rágörcsölni erre a mai meccsre, viszont, ha egy kicsit felszabadultabb lesz a játék, meg tudjuk szerezni az érmet."

Szilágyi Dorottya szerint is a támadójátékon ment el a győzelem.

„Leginkább a türelem hiányzott, az elejétől kezdve, és ebben én is nagyon benne voltam. Bátor próbáltam lenni, de leginkább türelmetlen voltam. Ez nem fog beleférni a bronzmeccsbe, ha érmet szeretnénk nyerni, márpedig szeretnénk. Úgy érzem, magunkat vertük meg, nem hinném, hogy bármi újat mutattak volna a spanyolok, fel voltunk készülve minden játékosukra. A mai meccs nem a védekezésen múlt, hanem sokkal inkább a támadásainkon, amivel pedig általában nem szokott gond lenni. Megkaptuk a lehetőségeinket, sokkal jobban szoktuk a fórjainkat lőni, de most valamiért nem ment."

Gurisatti Gréta azt mondta, nem ez a csapat igazi arca.

„Nagyon pontatlan lövéseink voltak az elején. Azért sajnálom, mert ma verhető lett volna ez a spanyol csapat. Aki az utóbbi években látta őket, az tudja, hogy nem az igazi arcukat mutatták. De két negyed alatt két gólt lőni, az megbosszulja magát a végén. Nem értem, miért helyeztük túl a lövéseket az elején, mert az adottságai alapján ez a kapus ebben a mezőnyben igazából átlag alatti. Az viszont tény, hogy jó védelem van előtte. Nagyon sajnálom, mert ma magunkat vertük meg, a saját hibáinkból fakadt a vereség. De továbbra is éremért jöttünk, és azt a bronzot haza is visszük."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×