eur:
388.44
usd:
360.71
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Olasz Anna kabalájával a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenye után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olasz Anna érme métereken múlott 10 kilométeren

Stabil versenyzéssel, egy kisebb élboly tagjaként ért célba a szegedi nyílt vízi úszó a negyedik helyen.

Visszafogott start után gyorsan felért az élmenőkre Olasz Anna, a tokiói olimpia 10 km-es nyílt vízi úszószámának magyar résztvevője, bő egy kilométer után a 6. helyen tempózott a vb- és Eb-ezüstérmes szegedi sportoló az Odaiba park kissé bűzlő, hullámos öblének rövidke körpályáján.

Hogy minél több figyelem hárulhasson a versenyre, el kellett különíteni a programban, erre viszont nem volt más lehetőség, mint japán idő szerint reggel fél 7-kor elrajtoltatni a mezőnyt, ami még néhány órával korábbi kelést jelentett a sportolóknak.

Az amerikai Ashley Twichell kontrollálta a táv harmadánál az eseményeket, de féltávhoz közeledve a brazil Ana Marcela Cunha próbálta magához ragadni a kezdeményezést, míg Olasz Anna a 8. helyen haladt, a holland Sharon van Rouwendaalra, a riói győztesre tapadva - de csak azért, hogy féltáv után már a negyedik helyen álljon.

A negyedik "etetést" követően (így nevezik a frissítést) a hollanddal szinte kéz a kézben tempózott az ötödik helyen, de csak azért, hogy a kör végére van Rouwendaal "kiálljon a nyeregből", és rámenjen a brazil és amerikai közötti vezető egység megbontására - Olasz Anna ebben nem tartott vele, maradt a 8. helyen a szövetségi kapitány Gellért Gábor tanítványa.

A szélcsendesre, fülledtre váltó időben kisimult víztükörben kezdték meg a versenyzők a táv utolsó negyedét - fél óráját -, ekkor bomlott meg az Olasz Annát is felvonultató élboly, és állt élre az addig csak üldöző német Leonie Beck. A bontás után azonban csakhamar helyreállt a rend, mindenki visszaállt a sorba a vezető bő tucatnyi úszó közül, de már Beck vezetésével.

A záró (7.) kört Beck vezetésével kezdték meg az éremre pályázók, Olasz Anna zárta a nyolc főre apadt élboly társaságát, a magyar úszó viszont csak 9 másodpercre küzdött a vezető német mögött.

Bő egy kilométerrel a vége előtt a brazil Cunha próbált az élre állni, ettől megint újra szétzilálódott az élcsoport - három "kígyóra" -, és Sharon van Rouwendaal is fejébe vette, hogy címet véd - ami még soha, senkinek nem sikerült.

A brazilt kergető hollandtól nem messze pár száz méterrel a vége előtt Olasz Anna óriási hajrába kezdett, és kevéssel a vége előtt már az 5., kisvártatva már a 4. helyen kapaszkodott, és ezen a helyen is zárt Cunha, van Rouwendaal és az ausztrál Lee mögött - lehajrázva a korábbi világbajnok kínai Szint és a sokáig vezető amerikai Twichellt is.

Tokió, 2021. augusztus 4.
Olasz Anna (elöl) a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban.
MTI/Czeglédi Zsolt
Olasz Anna (elöl) a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében 2021. augusztus 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×