eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
TOKYO, JAPAN - JULY 28: A visitor wearing a face mask views the city skyline from the Tokyo Skytree on July 28, 2021 in Tokyo, Japan. Tokyo metropolitan government reported 3,177 new coronavirus cases on Tuesday, an increase on yesterday and the highest number of infections recorded so far for the city. As the Olympics gets fully underway, concern continues to linger around the safety of holding such a large event during the global Covid-19 pandemic. (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nyitókép: Carl Court/Getty Images

Földrengésre ébredt Tokió

Koronavírus, hőség, magas páratartalom, tájfunveszély – ha mindez nem lenne elég, földrengést is tapasztalhattak az olimpián résztvevők.

Szerdán, helyi idő szerint hajnalban fél 6 körül a japán skála szerint 6-os erősségű földrengés rázta meg a szigetország keleti részét, a Tokiótól alig 100 kilométerre fekvő Ibaraki tartományt. Az első rengést több utórengés is követte.

A földmozgást Tokióban is érezték. Az Infostart olimpiai tudósítója nem érzékelte a rengést, de több magyar és külföldi kolléga igen. Az NBC egyik munkatársa arról írt a Twitteren, hogy fél percig érezte a rengést, ám az alsóbb emeleteken lakó kollégái nem tapasztaltak semmit.

A magyar olimpikonok közül a kajakozó Csipes Tamara mondta el futama után, hogy érezték a földrengést.

Károkról és sérültekről nem érkezett jelentés.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×