eur:
395.09
usd:
354
bux:
73182.74
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Varnyú Alex a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtőzében Szófiában 2019. március 8-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pont került Varnyú Alex kálváriája végére

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) fegyelmi bizottság, hosszú eljárás végén felmentette a doppingvád alól a rövidpályás gyorskorcsolyázót.

A magyar szövetség (MOKSZ) hétfői közleményében fejtette ki az ügy részleteit, felidézve, hogy Varnyú biológiai útlevelében tavaly atipikus eltéréseket fedeztek fel, ezért az ISU eljárást indított ellene és 2023 novemberében ideiglenesen felfüggesztette „sportolói jogállását”, egyúttal indítványozta négyéves eltiltását. Végül azonban a sportoló felmentésével zárult az ügy.

„A MOKSZ szakmai és jogi beadványait értékelve és azokat elfogadva egy tíz hónapos eljárás végén az ISU fegyelmi bizottsága 2024. augusztus 23-án Varnyú Alexet felmentette a doppingeljárás során ellene felhozott vádak alól, és a sportolóval szemben az ISU által támasztott, meglehetősen súlyos, költségigényét is elutasította” – fogalmazott a szövetség a közleményében, melyben azt is jelezte, hogy a fegyelmi bizottság határozata 18 nap múlva emelkedik jogerőre.

A szövetség a felmentést sportdiplomáciai sikerként értékeli, amely egyben „megmutatta, az MOKSZ következetes munkát végez évtizedek óta, amelynek során zsinórmértéket jelent a tiszta, doppingmentes sport”, ugyanakkor a szervezet úgy látja, hogy az eljárás „rámutatott arra is, hogy a tiszta felkészülés során még a leggondosabb figyelem és sportvezetés mellett is hatványozottan figyelni kell a versenyzők szakmai és jogi védelmére”.

Címlapról ajánljuk
Több gyakori tévhitet is eloszlat a katasztrófavédelem – emberpróbáló kihívások előtt a tűzoltók

Több gyakori tévhitet is eloszlat a katasztrófavédelem – emberpróbáló kihívások előtt a tűzoltók

A nagy kánikulában akár a 70 Celsius-fokot is elérheti egy autó belső hőmérséklete, ezért nem szabad ott hagyni a gyermekeket vagy az állatokat, amíg ügyeket intézünk – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel hozzátette: tűzgyújtási tilalom van érvényben, ennek ellenére csak az elmúlt hétvégén 146 szabadban keletkező tűzhöz riasztották a tűzoltókat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb támadása sújtotta Ukrajnát, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb támadása sújtotta Ukrajnát, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Hétfőre virradóra Oroszország drón- és rakétatámadást intézett az ukrán főváros és több ukrán terület ellen. Az energetikai infrastruktúrában súlyos károk keletkeztek, vészhelyzeti áramszünetekre is szükség van, Kijevben sátrakat állítottak fel a lakosság számára. Ukrajna maga is dróntámadást intézett Oroszország ellen: Szaratov városában egy ember súlyosan megsérült a lezuhanó roncsoktól, amelyek egy lakóházra estek. Engelszben – ahol egy fontos katonai légibázis is található – szintén megrongálódott egy lakóház. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videóüzenetében bejelentette, az ukrán erők 3 kilométert haladtak előre Oroszország Kurszki területén, és elfoglaltak újabb két települést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 26. 11:53
×
×
×
×