eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkőzésen Liverpoolban 2021. április 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Lehet, hogy Zidane dirigálja majd a PSG-t a Real Madrid ellen?

Bruno Fernandesnek van humorérzéke. A Manchester United portugál játékosa azt írta a Twitteren, hogy „Mikor lesz a 3. sorsolás a BL-ben?”

A Unitednek ugyanis egyre jobban alakul: elsőre a PSG jutott, másodikra az Atlético Madrid, gondolta, hátha harmadikra jobb jön. Éppen az angol klub miatt ismételték meg a sorsolást, amikor a Villarreal után kihúzták a Vörös Ördögök nevét, akkor derült ki, hogy meghibásodott a számítógépes szisztéma.

Az Atléticóval húsz éve nem találkozott a Manchester United a nemzetközi porondon, ellenben Cristiano Ronaldónak nagyon is eleven emlékei lehetnek Diego Simeone csapatáról, 35 meccset vívott eddig az Atlético ellen, s ezeken 25 gólt szerzett. Érdekes, hogy a Juventus a nyáron felajánlotta a portugált az Atléticónak, de Simeone nemet mondott erre, így kötött aztán ki Ronaldo korábbi klubjánál. A United spanyol kapusa, David de Gea éppen az Atlétitől igazolt az Old Traffordra.

A Villarreal és a Juventus is találkozik majd egymással, mégpedig a nemzetközi kupák történetében először. A gyorselemzések szerint az olaszok az esélyesebbek, de az utóbbi időben a Villarreal sikeresebb a nemzetközi porondon, tavasszal megnyerte az Európa-ligát.

A Bayern München még soha nem kapott ki osztrák csapattól a BL-ben, most a Salzburg ellen is favorit. Julian Nagelsmann, a csapat edzője is a Red Bull „iskolájának” sikeres növendéke. A salzburgiak edzője, Matthias Jaissle mindössze egy évvel fiatalabb Nagelsmann-nál, de volt a játékosa a Hoffenheimnél, igaz, akkor még Nagelsmann „csak” pályaedző volt a klubnál.

A Sporting a Manchester Cityvel találkozik, az angoloknak Bernardo Silva, Rúben Dias és Joao Cancelo személyében három portugál játékosuk is van, mindhárman a Sporting ősi ellenségénél, a Benficánál futballoztak otthon. Elég régen, 2012-ben találkozott egymással a két csapat, viszont akkor a portugálok jutottak tovább.

A Liverpool és az Inter egymás elleni mérlege az angolok szempontjából jó, a Pool a legutóbbi hét, az Inter a legutóbbi hat meccsét megnyerte, utóbbi egyetlen kivétellel, mivel kikapott a Bernabéuban a Real Madridtól.

Az SL Benfica és az Ajax három éve a csoportszakaszban találkozott, egy döntetlen és egy 1-0-s Ajax-győzelem volt a mérleg.

A Chelsea és a Lille OSC délben és délután is összekerült, ez a párosítás volt az egyedüli, amelyik duplán kialakult. Az angol csapat 2019 őszén, a BL csoportkörében kétszer is megverte 2-1-re a francia csapatot.

A nagy párosítás természetesen a Real Madrid és a PSG randevúja.

Az elemzők mindkét csapatot esélyesnek tartják a végső győzelemre is, mindkettő fölényesen vezeti hazája bajnokságát. Különösen érdekesek azok a pletykák, amelyek szerint Zinédine Zidane a télen átveszi majd a PSG-t, mert Mauricio Pochettinót elengedi a párizsi vezérkar.

Sergio Ramos, ha felépül addig, a Real Madrid ellen játszhat majd, ez több mint pikáns. Mint ahogyan az is, hogy Kylian Mbappé is, akit múlt nyáron nagyon meg akart szerezni a Madrid. S akkor még ott van Lionel Messi, aki egyetlen más klub ellen sem játszott eddig pályafutása során annyi mérkőzést, mint éppen a Real Madrid ellen. S aki, nem mellékesen, az El Clásicók gólrekordere, akinél az utóbbi években senki sem szerzett több gólt a „fehérek ellen”.

Bajnokok Ligája. Nyolcaddöntő (2022. február 15., 16., 22., 23, illetve március 8., 9., 15., 16.)

  • Salzburg–Bayern München,
  • Sporting CP–Manchester City,
  • SL Benfica–Ajax,
  • Chelsea–Lille OSC,
  • Atlético–Manchester United,
  • Villarreal–Juventus,
  • Internazionale–Liverpool,
  • PSG–Real Madrid.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×