eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: MKSZ

Nagy László elárulta, mi lenne a hab a tortán

A magyar férfi kézilabda-válogatott az önbizalom és az erőnlét területén is jelentősen előrelépett az egyiptomi világbajnokságon, de a csapat tud még fejlődni a 2022-es magyar–szlovák Európa-bajnokságig - hangsúlyozta Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.

Nagy László az InfoRádiónak kifejtette: az elmúlt bő egy év során a magyar férfi kézilabda-válogatott háta mögött tudhat egy Európa-, valamint egy világbajnokságot, és amit korábban hangoztattak, mint a stabilitás, az önbizalom és az erőnlét, abszolút tapasztalható is volt a két világversenyen, ezért úgy véli, hogy jó úton járnak, azzal együtt, hogy természetesen tisztában vannak azzal is, rengeteg dologban tudnak és fognak is még fejlődni.

Ennek mentén a jövő évi magyar–szlovák Európa-bajnokságig tovább kívánják majd erősíteni a biztos alapokat, nem megfeledkezve az „apróságokról” sem, amikre talán az elmúlt felkészülések során, illetve a világversenyek keretében kisebb hangsúlyt tudtak fektetni az idő hiányában – tette hozzá a szövetség alelnöke.

„Tudjuk, hogy nagyon kacifántos és szűk menetrendünk lesz több dolog miatt is, de

igyekszünk minden időt maximálisan kihasználni.”

Nagy László úgy érzi, az egyiptomi világbajnokságon sokat nyomott a latba, hogy milyen nagy bizalommal volt a stáb a játékosok iránt, tehát a mentális is rész is meghatározó volt a torna alatt. Jó visszajelzések érkeztek a kerettagok részéről, akiken látható is volt, hogy egyre több önbizalommal rendelkeznek.

A csapatvezető szerint ahhoz, hogy a magyar válogatott még inkább rutinossá váljon, legalább kéthetente jó lenne, ha sor kerülne – akár klub-, akár válogatott szinten – olyan mérkőzésekre, mint a franciák elleni negyeddöntő, ahol végül csak a hosszabbítás hozta meg a gallok győzelmét. Az ilyen és hasonló mérkőzések vihetik előre egy–egy játékosnak a teljesítményét – fogalmazott. „A hab pedig az lenne a tortán, ha egy sírból visszahozott mérkőzés hosszabbításában nem vereséget, hanem győzelmet érne el a válogatott.”

A teljes interjút meghallgathatják a Hetes című műsorban kedden este fél 8-tól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Összecsapások alakultak ki Franciaország csendes-óceáni szigetén, ahol a szeparatista mozgalom tagjai régóta Új-Kaledónia elszakadását követelik. A közelmúltban három alkalommal is népszavazást tartottak a tengerentúli területen, ám akkor az önállóságot követelő hangok elbuktak. A mostani események azt mutatják, hogy az elszakadás vágya még mindig ott van a helyiekben és akár elhozhatja egy új ország létrejöttét a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 18:07
×
×
×
×