eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk
Michelisz Norbert, a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat pilótája integet a közönségnek, miután megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) időmérő edzését a mogyoródi Hungaroringen 2019. április 28-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Megjósolhatatlan a forgatókönyv Michelisz Norbert várható sporttörténelmi sikere előtt

A magyar autósport történetének egyik legnagyobb sikerére készül Michelisz Norbert, aki éllovasként kezdheti meg a túraautó-világkupa, a WTCR-sorozat szezonzáró hétvégéjét Malajziában. Volt csapattársa, Wéber Gábor szerint a magyar pilótának a lehető legjobban meg kell próbálnia kizárni a zavaró tényezőket.

Nagyon nehéz megjósolni, mi fog történni a hétvégén Michelisz Norbert magyar autóversenyzővel, még korábbi csapattársa, Wéber Gábor sem vállalkozna, hogy fogadjon arra, megtartja-e éllovas pozícióját a WTCR-sorozat malajziai szezonzárója után.

"Ha fogadni kéne, legfeljebb egy forintot tennék bármire is. Nem tudom kívülállóként nézni. Szoros barátságunk és korábbi csapattárs énem ilyenkor dolgozik bennem, és miközben nem tudok, mégis próbálok hatással lenni az eredményre. Biztosan ő is izgul" - fogalmazta meg érzéseit a várható sporttörténelmi siker előtt az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor autóversenyző, Formula-1-es szakkommentátor, aki nagyjából, tudja, mit élhet most át Michelisz felesége, Johanna, vagy éppen a szülei, közeli barátai.

Úgy véli, a statisztika működik hosszú távon, de "egy versenyhétvége nem versenyhétvége", ezért nem következik abból semmi, hogy Michelisz Norbert most listavezető. Ráadásul a WTCR nagyon kiszámíthatatlan sorozat.

"Ha mindenkinek átlagos hétvégéje lesz, akkor Norbi nyer, ha kimagasló hétvégéje van, akkor pláne,

ha pocsék, akkor pedig biztosan nem. Úgy kell nekimenni, mintha semmi nem történne most, csak egy egyszerű futam lenne, nyilván ez a legnehezebb" - világított rá a pszchikai összetevőre.

Mivel a sorozatban úgynevezett "büntetősúlyokról" döntöttek, így a "piszok jó" argentin Esteban Guerrieri előtt nagy esély nyílt, de Wéber Gábor azt mondja, Michelisz Norbert nagy ellenfele a francia Yvan Muller lesz, és a magyar versenyző is biztosan rá jobban figyel majd.

A Wéber Gáborral készült teljes interjút alább megtekinthetik, meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×