eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Márton Anita a női súlylökés selejtezőjében a dohai atlétikai világbajnokságon a Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. október 2-án. Márton Anita a döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Márton Anita súlylökő: több van bennem

Nehéz szezonon van túl Márton Anita, aki a dohai atlétikai világbajnokságon 5. lett súlylökésben. A Békéscsaba olimpiai bronzérmese az InfoRádióban elmondta: a vb-n az önbizalmát is visszaszerezte.

A tavalyi éve a sérüléséről szólt, az ideiben pedig igen hullámzóan teljesített Márton Anita olimpiai bronzérmes békéscsabai súlylökő, aki az InfoRádióban elmondta, igazából a fedett pályás Európa-bajnokságon tért vissza, ahol sikerült újra 19 méter fölött löknie, amivel bronzérmest érdemelt ki.

"Örültem ennek, ugyanis ezután jól kezdődött a szabadtéri szezon is számomra. A világbajokságot is úgy éltem meg, hogy a helyezésnek örültem, hiszen sérülésből visszatérve sikerült ötödiknek lennem a világon.

Eredményben úgy gondolom, több volt bennem, nem sikerült beletalálnom egyetlen lökésbe sem"

- foglalta össze a sportoló, aki szerint ilyen a sport, menni kell tovább, tanulni kell az idei évből is.

Mint visszaemlékszik, nem volt könnyű meghoznia tavaly a döntést, hogy sérülése miatt félbeszakítja a versenyidényt, ugyanis alig három hétre volt egy olyan Európa-bajnokságtól, ahol első számú aranyesélyes volt.

"Nagyon jó volt, hogy a klubom és a szövetség, valamint a család és a barátok mögöttem álltak, mondták, pozitívan kell felfogni, a szervezetem ki fogja tudni pihenni magát. Az alapozást újrakezdve azért féltettem a lábamat, hogy mi lesz, ha újra elkezd fájni. Talán tavasszal volt az első olyan érzésem, hogy minden rendben van, és teljesen ki tudom zárni, hogy mi történt az előző évben. De vissza kellett szereznem a versenyrutint és a magabiztosságot. Vissza kellett rázódni. Remélem, ez most már a múlt" - fejtette ki Márton Anita, aki szerint ennek a jele volt, hogy a világbajnokságon rögtön egy egész jó lökéssel, 18,76-tal kezdte a sorozatot, "nem is kezdtem még ilyen jól versenyt,

én gyengébb kezdő vagyok".

Most az vár rá, hogy technikailag is teljesen összerakja a mozgását, és akkor "nem lesz gond" - utalt a jövő évi olimpiára Márton Anita súlylökő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×