eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Garam Judit (b5) és Kovács Adél (b6), a NUBU divatcég tervezői, valamint Karakas Hedvig cselgáncsozó (b2), Drávucz Rita vízilabdázó (j2) és Kormos Villő, műugró (j3), illetve modellek a magyar olimpikonok és paralimpikonok, a 2020-as tokiói olimpiára tervezett formaruháit bemutató sajtótájékoztatón 2019. szeptember 12-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Döntöttek az olimpiai formaruhákról – galéria

A NUBU divatcég formaruháit viselik a magyar olimpikonok és paralimpikonok a jövő évi, tokiói játékokon.

A eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón Kulcsár Krisztán, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a formaruhák határozzák meg a sportolói küldöttség arculatát, és kiemelte, hogy a nyolc pályázó, illetve a közülük kiemelt három "döntős" márka rendkívül színvonalas kollekciót mutatott be.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kifejtette, hogy a fogyatékkal élő sportolók miatt olyan szempontokat is figyelembe kellett venni, hogy például egy kerekesszékes versenyzőnél különösen kényelmesnek kell lennie a ruhaujjnak.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusán tartott eseményen a Nanushka, a Nubu és a Tomcsanyi ruhatervező cég kollekcióját mutatták be, a modellek között ott volt Karakas Hedvig világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó és Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. A zsűriben a divatszakma képviselői mellett helyet kapott Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszó és Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó is.

A győztes Nubu képviselői beszédükben hangsúlyozták,

a magyar identitás, a márka megjelenése és a rendező Japán iránti tisztelet volt a tervezőmunka során a három fő szempont.

A kimonós jegyeket is felvonultató ruhadarabok a fenntarthatóság jegyében biopamutból és újrahasznosítható anyagokból készültek.

A zsűri részéről Lakatos Márk stylist közölte, a formaruhákon keresztül egy egész ország beszélhet magáról szavak nélkül, s így tudathatják a magyarok a világgal, hogy mit üzennek a ruhák nyelvén.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×