eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma
A gólszerző Arijan Ademinek, a horvát csapat játékosának (j) gratulálnak társai, Bruno Petkovic (b) és Izet Hajrovic a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb visszavágó mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2019. augusztus 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Dinamo Zagreb kiütötte a Ferencvárost

A Dinamo Zagreb az első félidő után még „csak” 1-0-ra vezetett, a másodikban kiütötte a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. A zöld-fehérek a BL-ből kiestek, a nemzetközi kupaküzdelmekből azonban nem, a jövő héten az Európa-ligában a Maccabi Tel-Avivval vagy a litván Suduvával játszanak majd.

Az élő közvetítés a cikk második felében olvasható vissza.

A Ferencváros hazai pályán 4-0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtől a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján a Groupama Arénában, így búcsúzott a sorozattól. Az 1-1-es zágrábi összecsapás után a Groupama Arénában is voltak jó periódusai a magyar bajnoknak, ám a horvát csapat remek százalékkal használta ki gólszerzési lehetőségeit, és megérdemelten jutott a BL playoff-körébe.

Erős kezdés, kihagyott nagy helyzetek

A telt házas mérkőzés első perceiben mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, az első negyed óra végén a spanyol Dani Olmo, a nyári U21-es Európa-bajnokság legértékesebb játékosának remek kiugratása után Ademi 11 méterről vette be Dibusz kapuját. A gól után a Dinamo maradt fölényben, a Ferencvárost ugyanakkor a 30. perc után több gólhelyzetet is ki tudott dolgozni, de az állás ennek a szünetig nem változott.

A fordulást követően szinte azonnal megduplázta előnyét a horvát együttes: Orsic beadását Petkovic továbbította a magyar csapat kapujába. Hét perccel később Olmo volt eredményes, ezzel végleg eldöntötte a továbbjutást. Az FTC Civic kiállítása miatt a 69. percben emberhátrányba került és komoly gólhelyzetet már nem tudott kialakítani, sőt, a riválisnál a hajrában a csereként beállt Gojak is betalált. Az utolsó percben a vendégek részéről Petkovic büntetőt rontott.

A folytatás

A Dinamo Zagreb a főtáblára kerülésért a norvég Rosenborggal találkozik.

A Ferencváros - amely legutóbb a 2004/2005-ös idényben szerepelhetett az akkor még UEFA Kupának hívott második számú európai sorozat főtábláján - az Európa-liga rájátszásában folytatja az izraeli Makkabi Tel-Aviv vagy a litván FK Suduva ellen.

A párharc első mérkőzését jövő csütörtökön idegenben vívja Szerhij Rebrov vezetőedző csapata, a visszavágóra augusztus 29-én kerül sor. A továbbjutó ősszel az Európa-liga csoportkörében szerepel.

Az élő közvetítés

A zöld-fehérek összeállítása: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic – Zubkov, Sigér, Haratin, Tokmac – Skvarka, Szihnyevics

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, előbb Tokmac került helyzetbe, majd a horvátok két kísérletét hárította Dibusz Dénes.

A tizenhatodik percben vezetést szerzett a horvát bajnok, Sigér kisebb hibája után Dani Olmo nagyszerű labdát adott a középen a védők közé berobbanó Ademinek, aki ziccerből, nyolc méterről bevette Dibusz Dénes kapuját. Ferencváros–Dinamo Zagreb 0-1, összesítésben 1-2.

Leovac éles szögből a kapu mellé lőtt. A másik oldalon Szihnyevics kísérletezett.

A labdabirtoklást tekintve kiegyenlített lett a játék, de a Dinamo támadásaiban több a veszély. A több mint húszezer néző nagyon szeretne zöld-fehér gólt látni, nagyszerű a hangulat.

Próbálkozik a Ferencváros, benne van a játékában a gólszerzés lehetősége.

A félidő utolsó másodpercében Sigér 22 méteres lövése után a labda a jobb kapufán csattant.

A szünetre a horvátok mehetnek előnnyel, de semmi sincsen lefutva.

A második félidő horvát góllal kezdődött, Orsic és Petkovic végigvitte az akciót, utóbbi nyolc méterről üresen maradva, kicsit estében a kapu jobb oldalába lőtt. Ferencváros–Dinamo Zagreb 0-2, összesítésben 1-3.

A Fradinak most már három gólt kellene szereznie a továbbjutáshoz.

Dani Olmo, Ademi, Dani Olmo kényszerítőzés után az ifjú spanyol csillag belőtte a továbbjutást végleg eldöntő, harmadik vendéggólt. Ferencváros–Dinamo Zagreb 0-3, összesítésben 1-4.

Tokmac a lecserélése előtt még nagy helyzetbe került, éles szögből keresztbe, fél méterrel a kapufa mellé lőtte a labdát. Varga Roland állt a helyére.

Civic egy felesleges szituációban megkapta a második sárga lapját. A kiállításban nem az a gond, hogy ezen a mérkőzésen tíz emberrel játszik tovább a Ferencváros, hanem hogyí a bosnyák védő a következő fordulóban nem léphet pályára.

A kiállítás szülte kényszercsere: Skvarka lement, Heister állt a helyére.

Dibusz első hibája után túl messzire pattant ki a kapusról a labda, Gojak tizenhat méterről a kapuba passzolta a labdát. Ferencváros–Dinamo Zagreb 0-4, összesítésben 1-5

Franck Boli szűk tíz percet kap első ferencvárosi mérkőzésén. Szihnyevicset váltotta.

Heister szabálytalankodott Orsiccsal szemben, a bíró tizenegyest adott, Petkovic a kapu fölé emelt.

Vége, a Dinamo Zagreb 5-1-es összesítéssel továbbjutott.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×