eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Díjazták a legjobb utánpótláskorú sportolókat

Halász Bence kalapácsvető és Homonnai Luca kajakos érdemelte ki a 2016-os év legjobb utánpótlás sportolója címet, az elismerést a péntek délután rendezett Héraklész Díjátadó Gálán vették át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának rendezvényén a tavalyi esztendő korosztályos és felnőtt Európa- és világbajnokságain, valamint a riói olimpián legeredményesebben szereplő utánpótláskorú versenyzőket és edzőiket részesítették elismerésben.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében emlékeztetett rá, hogy a 2001 óta működő Héraklész Program húsz sportágban segíti a legtehetségesebb 14-23 év közötti fiatal sportolók felkészítését és versenyeztetését. Hozzátette: a programban jelenleg összesen 1450 ifjú sportoló érintett, akik közül pénteken 14 sportág 42 versenyzőjét és 30 edzőjét díjazták. Kiemelte azt is, hogy a programban támogatott fiatalok nemzetközi eredményessége folyamatosan növekszik, a riói ötkarikás játékokon pedig a magyar csapat 74 százaléka került ki a héraklészosok közül.

A férfiaknál Halász Bence azzal végzett az élen, hogy a junior atlétikai világbajnokságon kalapácsvetésben aranyérmet nyert. Azt a Kopasz Bálintot előzte meg, akivel a tavalyi gálán is osztoztak az első két helyen - csak éppen fordított sorrendben.

A nőknél Homonnai Luca annak köszönheti összetett elsőségét, hogy a tavalyi ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon három aranyérmet gyűjtött be, ezzel az egész viadal legeredményesebb versenyzője lett.

A két-négy fős, úgynevezett kiscsapatok versenyében a férfiaknál a Bányai Zsombor, Bakos Bálint, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely összeállítású, junior Európa-bajnok és vb-második férfi párbajtőr-válogatott, míg a nőknél a Gazsó Alida Dóra, Homonnai Luca, Pupp Noémi, Racskó Fruzsina alkotta ifjúsági vb-aranyérmes női kajak négyes lett a legjobb.

A nagycsapatoknál ismét csak egy díjat osztottak ki, itt az ifjúsági világbajnokságon bronzérmes férfi vízilabda-válogatott tagjai vehették át az elismerést.

Az összetett legjobbak:

férfiak:

1. Halász Bence (kalapácsvető)

2. Kopasz Bálint (kajakos)

3. Siklósi Gergely (párbajtőrvívó)

nők:

1. Homonnai Luca (kajakos)

2. Késely Ajna (úszó)

3. Gercsák Szabina (cselgáncsozó)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×