eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Óriási kockázatot vállal Messi játékával a Barcelona

Óriási kockázatot vállal Messi játékával a Barcelona

„Szinte lehetetlen a visszakapaszkodás" – körülbelül így lehetne fordítani azt a címet, amellyel a madridi Marca biztatja az Atlético játékosait a kedd esti labdarúgó Spanyol Kupa-elődöntő előtt. Valóban nehezen elképzelhető, hogy ne a házigazda Barcelona jusson a fináléba.

A katalánok 2-1-re megnyerték a fővárosban az első mérkőzést, így az Atlétinek legalább két gólt kellene szereznie a fordításhoz. A statisztikusok kibogarászták, hogy a Barça eddigi története során

mindössze három kupapárharcban esett ki, amikor megnyerte idegenben az első meccset:

1961–1962-ben az akkor még Copa del Generalisimónak nevezett tulajdonképpeni Spanyol Kupában a Puskás Ferencet gólszerzőként a soraiban tudó Real Madrid ellen, 1980–1981-ben az UEFA-kupában az 1. FC Kölnnel szemben, végül a Kupagyőztesek Európa-kupájában, 1984–1985-ben a francia FC Metzcel szemben. Ez utóbbi volt a legnagyobb meglepetés.

Az Atlético egyébként több mint tíz éve, 2006. február ötödik ért el legutóbb olyan eredményt a Camp Nouban, amellyel most továbbjutna. (Akkor 3-1-re győzött.) Diego Simeone együttese a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén 2017-ben nyeretlen maradt.

Luis Enrique is tudja, hogy a csapata jó helyzetben van, ezért is vetődött fel, hogy Lionel Messi, akit

egy újabb sárga lap kizárna a döntőről,

pihenőt kapjon. Ám miután Neymar, aki egyébként vasárnap ünnepelte a 25. születésnapját, ezen a találkozón eltiltott, valószínű, hogy az argentin sztár mégis csak beszáll. Kevéssé valószínű Jordi Alba és Samuel Umtiti szerepeltetése, ők hasonló helyzetben vannak, mint Messi. A barcelonai Sport információja szerint Arda Turan kerül majd a balszélre, a brazil helyére. Iniesta még sérült, Busquets ellenben már játszhat, utóbbi Rakiticcsal és Denis Suárezzel alkotja majd a középpályás triót.

Az Atléticónak is van eltiltottja, Gabi, így Carrasco, Saúl, Koke és Gaitán lesz a négy középpályás a két ék, Antoine Griezmann és Fernando Torres mögött.

A mérkőzést a Digisport 1 közvetíti, 20.40-től.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×