eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Óriási kártérítést kap Michael Schumacher felesége

Óriási kártérítést kap Michael Schumacher felesége

Hatvanezer eurós, csaknem húszmillió forintos kártérítés ítélt meg a hamburgi tartományi felsőbíróság Corinna Schumachernek, mert több német magazin is közölte a fényképet, amelyen a síbalesetet szenvedő férje, a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher után siet a grenoble-i kórházba.

A Funke médiacsoport még három éve, Michael Schumacher franciaországi síbalesete idején készített fényképeket az autóversenyző feleségéről, amint éppen a grenoble-i kórházba tart, és folyamatosan közölte magazinjain és internetes oldalán, még az után is, hogy Corinna Schumacher ügyvédei a bíróságtól kérték, tiltsa meg a fotók használatát. 

A hamburgi bíróság már első fokon is 60 ezer eurós kártérítést ítélt meg, most ezt hagyta helyben a másodfokú testület is jogerős ítéletében. A család jogi képviselője, Felix Damm szerint azért ilyen magas a kártérítési összeg, mert többször is felhasználták a kérdéses fotókat, és a bíróság szerint az újságok kihasználták Schumacher feleségének "védtelen" állapotát.

Michael Schumachert 2013 decemberében értebaleset síelés közben a francia Alpokban, és azóta sem lehet tudni pontos információkat az állapotáról.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×