eur:
388.01
usd:
359.9
bux:
69016.26
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Szász Emese világkupa bronzérmes

Szász Emese a harmadik helyen végzett a női párbajtőrözők barcelonai világkupaversenyén.

A tavalyi olimpia bajnoka - aki riói sikere után először indult nemzetközi viadalon - kiemeltként a pénteki selejtezőben még nem vívott, csak a 64-es táblán kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol 15-9-re verte az ukrán színekben versenyző Dzsoan Fejbi Bezsurát, ugyanennyire az amerikai Anna van Brumment, 15-13-ra a francia Coraline Vitalis-t, majd a negyeddöntőben 15-6-ra nyert az orosz Darija Martinyuk ellen. A fináléért az észt Irina Embrichhel csapott össze, akitől 15-12-re kikapott.

"Ha nem is lelkendezem, szép eredménynek tartom ezt a bronzérmet, pláne annak tükrében, hogy milyen kevés edzéssel érkeztem ide - nyilatkozott a hazai szövetség honlapjának. - A versenyzők kedvesen fogadtak, akadt, aki csodálkozott, hogy itt vagyok, pedig én sosem állítottam ennek ellenkezőjét... Amikor pástra léptem, ugyanúgy készültem, vívtam, mint máskor. Lehet, hogy sosem fogom felfogni, hogy olimpiai bajnok vagyok...?"

A barcelonai versenyen - melyen vasárnap a csapatok lépnek pástra - 212 vívó indult.

Jól szerepelt Dósa Dániel is, aki a férfi tőrözők párizsi vk-állomásán felkerült a főtáblára, s ott két mérkőzést nyerve 16. lett a szintén 212 fős mezőnyben. Ezzel a szakág utóbbi éveinek legjobb magyar helyezését érte el.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×