eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Taróczy Balázs tudja Djokovic kudarcának az okát

Megszületett az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság legnagyobb meglepetése: a címvédő, hatszoros bajnok Novak Djokovic már a második fordulóban búcsúra kiesett, miután öt szettben kikapott a világranglistán 117. üzbég Gyenyisz Isztomintól. Taróczy Balázs szerint a szerb világklasszisnak kedvetlenül, enerváltan, hit nélkül játszik.

"Nem egy fiatal, feltörekvő játékosról van szó, akiről tudni lehetett, hogy nagy tehetség, de a nagymenők ellen sosem tudott villogni. Isztomin 33 alkalommal játszott a világranglista legjobb tíz játékosával, és eddig egyszer tudott nyerni, Novak Djokovic lett a második áldozata" - mondta az InfoRádiónak Taróczy Balázs.

A korábbi wimbledoni bajnok teniszező szerint az volt a meccs érdekessége, hogy rendkívül hosszú első szettet játszottak, és mintha ez nehéz helyzet elé állította volna Djokovicot. Taróczy úgy látta, nem volt fitt, azt lehetett érezni rajta, mint tavaly az év második felében, hogy kedvetlenül, enerváltan, hit nélkül játszik.

"Nem értem a dolgot. Tavaly az volt a pletyka, hogy magánéletbeli problémái vannak, de ezt állítólag rendezte a feleségével. Tavaly ezért nem volt annyira fókuszált, nem tudott harcolni, küzdeni, mert máshol járt az esze. Persze ők is hús-vér emberek, nekik is vannak rosszabb időszakaik. Én azt hittem, hogy miután tavaly elvesztette a világelsőséget, az idén sokkal összeszedettebb és motiváltabb lesz, de ezen a versenyen nem így volt. Szinte teljesen ellenállás nélkül vesztette a pontokat egymás után" - mondta Taróczy Balázs.

Az egykori magyar éljátékos szerint használhat a férfi tenisznek, hogy változatosság kezdődhet, újabb játékosok nyerhetnek Grand Slam-vesenyt. Az utóbbi tíz évben hozzászokhattunk, hogy csak a nagy négyes - Djokovic, Roger Federer, Rafa Nadal, Andy Murray - tud Grand Slam-tornát nyerni, csupán Stan Wawrinka tudott betörni három sikerével.

"Talán most bővülhet ez a kör néhány játékossal, és ez mindenképpen jót tesz a  férfi tenisznek" - mondta Taróczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×