eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Döbbenet Melbourne-ben: máris kiesett Djokovic

Döbbenet Melbourne-ben: máris kiesett Djokovic

Kiesett a hatszoros bajnok az ausztrál nyílt teniszbajnokságon: Novak Djokovic óriási meglepetésre ötszettes vereséget szenvedett a világranglista 117. helyén álló üzbég Denis Istomintól.

Az idei Ausztrál Open legnagyobb meglepetésére csak a férfi egyes második fordulójáig kellett várni: a világranglistán 117. Denis Istomin kiejtette a hatszoros győztes, a legutóbbi két kiírásban bajnok Novak Djokovicot.

Az üzbég játékos az első szettet rövidítésben nyerte 7:6-ra, és utána hiába fordított a volt világelső (5:7, 2:6), és látszott eldőlni a mérkőzés, Istomin egy újabb rövidítéssel egyenlített. A döntő játszmában az üzbég teniszező 2:2-nél elnyerte Djokovic adogatását, és onnan magabiztosan húzta be a szettet és élete legnagyobb győzelmét ünnepelhette.

"Bocsánat, Novak - ez volt az első szava a meccs utáni nyilatkozatban. - Annyira jól játszottam ma, hogy magamat is megleptem. Túlcsordulnak bennem az érzelmek, ez életem legnagyobb győzelme, és rengeteget jelent nekem. Most már érzem, hogy képes vagyok a legjobbak ellen, az ő szintjük is játszani."

A 4 óra 48 perces mérkőzés 2008 óta az első olyan második forduló Grand Slam-meccs volt, amelyet Djokovic elvesztett, akkor Wimbledonban esett ki ilyen korán. Az elmúlt hét évben másodszor fordult elő az is, hogy a szerb teniszezőn a világranglistán az első száz között nem szereplő játékostól kapott ki. A másik ilyen meglepetés a riói olimpián volt, akkor a 145. helyen rangsorolt Juan Martin de Potrótól szenvedett vereséget. 

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×