eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hosszú Katinkát próbálták megtörni

Hosszú Katinkának és férjének is feltették a kérdést a velük külön készített interjúban: hány érmet tervez Katinka a budapesti világbajnokságra? Egyikük sem ment bele a találgatásba. Katinka minderre így reagált: "mi erősen együtt gondolkodunk, minket nem nagyon lehet megtörni".

Mondhatjuk, hogy határ a csillagos ég? – kérdezte Hosszú Katinkát az MSÚSZ gáláján a fina-budapest2017.com.

Körülbelül igen, mondhatjuk. Amiket általában mondok a terveimmel kapcsolatban, nos, azokon sokan sokszor elnevetik magukat. Én viszont nem úgy látom, hogy elérhetetlennek tűnő célokat tűzünk ki.

Melyek lesznek ezek a célok 2017-ben?

Igazából, ha itt Budapesten meg tudnám védeni a világbajnoki címemet, az nagyon jó lenne.

Shane nem mert belemenni találgatásokba, de mégis, hány érmet tervezel?

Én sem fogok belemenni, mi erősen együtt gondolkodunk, minket nem nagyon lehet megtörni. Mindig időeredményekben gondolkozunk, meg is vannak az ezzel kapcsolatos célok, a világbajnokságon erre fogunk elsősorban koncentrálni. Érmeket nem szoktunk előre számolgatni, de azt nyugodtan mondhatom, hogy szeretnék többször is ott lenni a dobogón.

(Fotó: Szaka József)

Mit jelent neked, hogy itthon lesz ez a világbajnokság?

Azt gondolom, ez a világbajnokság felér egy riói olimpiával. Legalább olyan fontos lesz ez a vb, mint a tavalyi olimpia. Nagyszerű lesz, hogy sokan jönnek majd Budapestre, versenyzők, szurkolók, ez egy gyönyörű város, biztos vagyok benne, hogy a turizmusnak is lökést ad a világbajnokság.

Öt másik sportág versenyzői is küzdenek majd a világbajnokságon, követed majd ezeket?

Általában elég elfoglalt szoktam lenni egy világversenyen, hiszen sok számban indulok. De ahogyan az időm engedi, és az úszásnak vége lesz, szeretnék minden más eseményen részt venni, ahol csak tudok.

Hol tartotok most a felkészülésben?

A felkészülésben azt gondolom, nagyon-nagyon jól állunk, most januárban picivel jobban is állok, mint tavaly ilyenkor, ez nagyon biztató. Remélem, hogy sérülés és betegség nélkül meg tudjuk csinálni az évet, és ha így lesz, akkor sikerül majd elérni a célunkat itt Budapesten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×