eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nyolc év után távozik a sikersportág edzője

A válogatottat nyolc évig irányító Storcz Botond nem nyújtott be pályázatot a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ) a felnőtt válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A hétfő délután két órakor lejárt határidőig Hüttner Csaba, Simon Miklós, Szabó Attila és Vaskuti István adta be jelentkezését a posztra, az utánpótlás kapitányi tisztségre az eddigi kapitány, Hüttner Csaba és Szabó András kandidál - közölte az MKKSZ.

A parakenu szakág szövetségi kapitánya továbbra is az eddigi vezetőedző, Weisz Róbert lehet, mivel egyedül ő pályázott.

A szakmai igazgatói posztra kilencen - Doma Gergő, ifj. Foltán László, Kubina Ádám, Parti Zoltán, Rajna András, Szabó András, Szabó Attila, Szekszárdi Ferenc és Vaskuti István – jelentkeztek.

Schmidt Gábor, az MKKSZ pénteken megválasztott új elnöke a délelőtti sajtótájékoztatón azt mondta, négy év után január 1-jétől a vezetőedzői helyett ismét visszatér a szövetségi kapitányi poszt a felnőtt, az utánpótlás és a paraválogatottnál. Ezek mellett a szakmai igazgatói tisztségre is pályázatot írtak ki, Csabai Edvin ugyanis hetekkel korábban jelezte, hogy nem folytatja a munkát. Hozzátette: még ezen a héten meghallgatják a pályázókat egy nyílt szakmai bizottsági ülésen, az elnökség pedig jövő hétfői ülésén hagyhatja jóvá a kinevezéseket.

Schmidt Gábor úgy fogalmazott: az új alapszabály szerint a válogatottakkal kapcsolatos döntések visszakerülnek a szövetségi kapitányokhoz, ők dolgozzák ki a felkészülési programokat, amelyeket megvizsgál majd a versenysportbizottság, az elnökségnek pedig a jövőben csak jóváhagyási jogköre lesz. A kapitányok jelölik ki a válogatott kereteket és a csapatokat is.

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos 2008 decemberétől volt a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, majd vezetőedzője.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×