eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Sok szerencsét"- ezt üzeni Fábiánné

Folytatja az edzősködést Fábiánné Rozsnyói Katalin, mert úgy érzi, vannak még megoldatlan feladatai. A kajakozás 73 éves edzőlegendájának sohasem volt kedvenc versenyzője, és mindig tudomásul vette, ha valaki távozott a csoportjából. A jövőben egyedül Takács Tamara munkáját irányítja.

Tudna élni a kajak-kenu nélkül?

Szeretem, amit csinálok, jól érzem magam benne, és valahogy az életem kevés lenne, ha nem tudnék ebben teljesíteni. Mindig az van a szemem előtt, hogy még vannak megoldatlan feladataim, és ezeket mindenféleképpen meg akarom oldani.

Munkamániás?

Részben. Addig vagyok munkamániás, ameddig látom, hogy az a versenyző, aki a kezem alatt dolgozik, legalább annyira szereti és akarja a feladatot.

Rengeteg versenyzővel dolgozott. Volt kedvence?

Egyformán tekintettem mindenkire. Nem volt kedvencem, nem kivételeztem.

Titkon sem volt olyan, akit kicsit közelebb érzett magához?

Nem, soha.

Hogyan kezelte, ha egy versenyzője úgy döntött, hogy mással folytatja?

Tudomásul kell venni, mert ez az ő szuverén joguk. El kell ismerni, ha nem bíznak bennem, és nem felelek meg nekik, mert találnak egy jobbat. Azt mondom nekik, hogy sok szerencsét.

Most a férfi négyes tagjai, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel döntöttek úgy, hogy máshol folytatják. Hogyan váltak el? Megbeszélték a történteket?

Persze. Elmondták, hogy újítani szeretnének , én pedig tudom, hogy mit lehet és mit nem lehet újítani. Kíváncsian várom, hogy min fognak változtatni.

Van még bennük potenciál?

Ha csak annyit csinálnak, mint amennyit eddig, akkor elérik azt a szintet, amelyen álltak, de ha csak egy kicsivel is kevesebbet, akkor nem.

Egy olimpiai ezüstérem, egy világbajnoki ezüstérem és egy Európa Játékok-győzelem a közös sikereknek a legfényesebb három része. Hogy értékeli a közös munkát Kammerer Zoltánékkal?

Nagyon jól megvoltunk, bár az utóbbi években volt olyan, ami nem volt 100 százalékos. Én nem érzem magam ebben hibásnak. Az emberek változnak, ahogy öregszenek. Én is, de én nem akarok megöregedni, ők pedig nem tudnak mit csinálni, mert öregszenek. Mivel állandóan fiatalok között voltam, a gondolkozásom, a mozgásom megmaradt fiatalnak, csak a ráncaim jöttek elő. Ők viszont azt hiszik, hogy még fiatalok, de közben négy évet öregedtek. Négy éve teljesítettek, de ezt a négy évet nem lehet csak úgy egyszerűen kitörölni.

Egyedül Takács Tamara maradt a versenyzője. Folytatják a munkát?

Hát persze! Ő akar teljesíteni! Jobban mint én? (kérdezi a mellette álló versenyzőtől - a szerk.) Akkor minden jó lesz.

Más tanítványokat keres?

Nem keresett és nem is fogadok el senkit. Most ezt akarom: egy ember, egy edző.

Mikor kezdik a munkát?

Már elkezdtük. Tami automatára van állítva, mindent leírt, hogy mit csinál, én megmondtam, hogy nagyjából mire számítson, és majd lemeózom. A fiúknál is ez volt a baj, hogy megmondtam, kössék fel a gatyájukat, mert megváltozom, erre összecsinálták magukat, és leváltottak.

Két Európa-bajnoki ezüstérem volt Takács Tamarával az idei mérleg. Mit terveznek a következő évre?

Az ember nem tervez előre, hanem megvárja, hogy mi lesz, hiszen bármi történhet. Nem lehet előre tervezni, hiszen jöhet egy betegség, bármi. Nincs fiú a láthatáron? Csak én vagyok? Akkor minden rendben lesz.

Az InfoRádió Víztükör című műsorában szombaton délután fél 6 és 6 óra között interjút hallhatnak Takács Tamarával és Kammerer Zoltánnal is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×