eur:
395.3
usd:
366.56
bux:
65159.47
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nagyszerű szegedi kézilabda-diadal Zágrábban

A Szeged két góllal győzött szombaton a PPD Zagreb vendégeként a férfi kézilabda Bajnok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A Szeged, amely a múlt vasárnapi nyitányon 28-28-as döntetlent játszott hazai pályán a német Rhein-Neckar Löwennel, jól kezdte a mérkőzést, az első negyedórában többször vezetett, időnként két góllal is. A játékrész közepére felzárkózott a zágrábi csapat, sőt, a 20. percben már 9-7 állt az eredményjelzőn. Ekkor időt kért Juan Carlos Pastor, hogy rendezze a sorokat, de egy darabig még nem sikerült változtatni a mérkőzés képén. Előbb Balogh kihagyott egy hetest, majd 10-7-re módosult az állás. Onnantól viszont három vendéggól következett, majd a félidő végén is mindig volt válaszuk a szegedieknek. Obranovic 29:59-nél dobta a szegediek 12., egyenlítő gólját.

A fordulás után nyolc perc alatt csak egyszer talált kapuba a Zagreb, a Szeged viszont háromszor, így a 38. perc végre 15-13-ra meglépett. Aztán megint szorossá vált az eredmény, ismét fordított a hazai együttes. A folytatásban többször is volt lehetősége a magyar csapatnak, hogy két góllal vezessen, de ez a hajráig nem jött össze.

Az utolsó perc 25-24-es vendégvezetésről indult, majd Sandro Obranovic a 26. gólt is belőtte, ezzel eldőlt a mérkőzés.

A Szeged története során először tudott nyerni Zágrábban.

Férfi BL, 2. forduló, B csoport:

PPD Zagreb (horvát) - MOL-Pick Szeged 24-26 (12-12)

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×