eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kemény Dénes: Aki meglepett és aki csalódást okozott

Kemény Dénes számára a francia válogatott középpályása szerezte a legnagyobb meglepetést és az egyik angol focista okozta a legnagyobb csalódást a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

„A francia csapat középpályása, Dimitri Payet szerezte számomra a legnagyobb meglepetést a franciaországi Európa-bajnokságon. Korábban nem ismertem a nevét sem. Minden mérkőzésen gólveszélyes, nagyon szórakoztató, hatékony, és szurkolóként rendkívül látványos” – mondta Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott korábbi kapitánya.

Hozzátette: a legnagyobb csalódást az angol válogatott gólvágója, Harry Kane okozta számára.

„Gólt sem rúgott, ami egy középcsatárnál 4 mérkőzésen szükségszerű volna, csak folyamatosan hámozta a labdát. Talán az 50-60 meccses brit futballszezon viselte meg, rá sem lehetett ismerni” - fogalmazott a volt kapitány.

Az InfoRádiónak arra a kérdésére, mit tehet egy szövetségi kapitány, ha játékosa fáradt, mégis be kellene küldeni a pályára, Kemény Dénes így válaszolt:

„Ilyenkor nem segít a tréningmunka. Olyan egyszerű célokat kell adni a formán kívüli játékosnak, amivel át tud lendülni a holtpontján és mini sikerélményeket tud gyűjteni a pályán. Ki kell küldeni, hogy oldjon meg egy apróságot, és ha megoldotta, talán kijöhet belőle, amit igazából tud. Lépésről lépésre kell visszaépíteni egy meccsen belül is” - hangsúlyozta Kemény Dénes.

A volt szövetségi kapitány Harry Kane esetében is ezt a módszert alkalmazta volna.

„Ő általában minden fontos meccsen rúgni szokott 2 gólt, de ha gólképtelen, akkor nem szabad azt mondani neki, hogy 4 meccs után végre rúgj egy gólt az ötödiken, mert ez a dolgod. Inkább ösztönözni kell őt a jó összjátékra, hangsúlyozni, hogy ez is nagyon hasznos. Lewandowski is gólképtelen volt, de végig azt hallottuk róla, hogy milyen fantasztikus és fontos a lengyel csapatnak. Végül elhitte magáról és bár a lengyelek kiestek, neki sikerült gólt rúgni a portugálok ellen már a második percben” - mondta Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott korábbi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×