eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az izlandiak nem használták a fejüket

Lars Lagerbäck, az izlandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi párosának svéd tagja szerint játékosai nem használták a fejüket, ez is közrejátszott, hogy 5-2-re kikaptak a házigazda francia csapattól az Európa-bajnokság vasárnapi negyeddöntőjében.

"Az első félidő olyan volt, mint a világbajnoki pótselejtezőnk visszavágója a horvátokkal szemben. Mentálisan nem kezeltük jól a helyzetet" - mondta Lagerbäck, aki arra utalt, hogy 2013 novemberében a párharc első meccsén gól nélküli döntetlent játszottak, a második találkozót viszont 2-0-ra elveszítették Horvátországban, így nem jutottak ki a brazíliai világbajnokságra.

"Ez egyértelműen mentális probléma. A játékosok nem gondoltak, és nem a megszokott módon futballoztak. Persze, ehhez hozzájárult, hogy a franciák nagyon jók voltak, mi viszont nem bizonyultunk eléggé határozottnak, amikor döntéseket kellett hoznunk. Elkövettünk néhány buta hibát, és csapatként nem működtünk megfelelően" - tette hozzá a svéd szakember, aki már korábban bejelentette, hogy a kontinenstorna után, négy és fél évet követően távozik posztjáról. A válogatottat izlandi kollégája, Heimir Hallgrimsson irányítja a továbbiakban.

A kritikai megjegyzések után Lagerbäck dicsérte csapatának a második félidőben nyújtott teljesítményét. "Igazán lenyűgöző, hogy a játékosaink megfordították a meccs addigi menetét. Nem hiszem, hogy mindez azért történt, mert a franciák kiengedtek. Megmutattunk valamit az igazi izlandi hozzáállásból" - mondta. A házigazdák a szünetben már 4-0-ra vezettek, de az északi szigetország együttese 2-1-re megnyerte a második felvonást.

Lagerbäck akkor is büszkén beszélt csapata teljesítményéről, amikor az elmúlt három hét értékelésére kérték. Az izlandiak az F csoportban a magyarokkal és a portugálokkal is 1-1-es döntetlent játszottak, az osztrákokat 2-1-re legyőzték, majd a nyolcaddöntőben Angliát búcsúztatták (2-1).

"Fantasztikus tornán vagyunk túl, ez egy fantasztikus utazás volt számomra. A franciák elleni első félidőn kívül minden percet élveztem, amit a válogatott mellett tölthettem. Nagy megtiszteltetés volt számomra ez a feladat" - fogalmazott az edző.

Az izlandiak csapatkapitánya, Aron Gunnarsson elmondta, hogy miután az első félidőben "szörnyen" játszottak, a szünetben megbeszélték, hogy nem búcsúzhatnak ilyen teljesítménnyel, ez is hozzájárult, hogy a második felvonásban jobban futballoztak. "Csalódottak vagyunk, ugyanakkor hihetetlenül büszkék is, mert ez a torna csodálatos élmény volt" - tette hozzá a Cardiff City középpályása.

A házigazda franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps Antoine Griezmannt dicsérte, aki már négy találatnál jár, és vezeti a góllövőlistát. "Jó lenne, ha így folytatná, mert akkor még gólkirály is lehet. Nagyon hatékony játékos és kiváló a technikája. Csütörtökön még a mostaninál is többre lesz szükségünk tőle" - nyilatkozta Deschamps.

A franciák csütörtök este Marseille-ben a világbajnok német csapattal mérkőznek a döntőbe jutásért.

"Nem kétséges, hogy Németország a legjobb csapat, még akkor is, ha voltak nehéz időszakai Olaszország ellen. Ott vagyunk a négy között, és a tudásunk legjavára lesz szükségünk a németek ellen, mert ők nem csak Európa, de az egész világ legjobbjai" - mondta a franciák szövetségi kapitánya.

A másik ágon a Portugália-Wales elődöntőt szerda este rendezik Lyonban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×