eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bizalom alapján döntött Benedek Tibor

Kijelölte Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya bő keretét a riói olimpiára. Az InfoRádiónak kiemelte: elsősorban a bizalom döntött a kiválasztás során.

„Elsősorban a bizalmam döntött a kiválasztás során, de az is számított, hogy milyen volt az elmúlt három évben, az elmúlt évben, a Final Sixben, a bajnoki döntőben mutatott játék. De a játékosokba vetett hitem is számított, és az, hogy kiknek kell, hogy esélyt adjak arra, hogy kivívják a csapatba kerülést” - közölte a szövetségi kapitány.

Arra a kérdésre, hogy miért plusz hat fővel kezdte meg a felkészülést, Benedek Tibor, úgy válaszolt, hogy minden poszton vannak küzdelmek.

„Az, hogy a csapat szerkezete hogyan alakul, még a következő hetekben fog kialakulni. De az fontos, hogy legyen küzdelem a játékosok között, és így valóban a legjobb tizenhármat találjuk meg” - magyarázta.

Arra az észrevételre, hogy olyan játékos is szerepel a bő keretben, aki az elmúlt időszakban nem, így például Madaras Norbert, a szövetségi kapitány úgy válaszolt: Madaras Norberttel volt több megbeszélésük is az év folyamán.

„Szerettem volna, ha bizonyít a bajnoki rájátszásban, illetve a Final Sixben. Ez azt gondolom, hogy többé-kevésbé sikerült is. De nincs arról szó, hogy már biztos tagja lenen az utazó 13-nak, neki ugyanúgy ki kell harcolnia azt, hogy bekerüljön a csapatba. A képességei alapján még mindig az egyik legjobb balkezes a mezőnyben” -fogalmazott Benedek Tibor.

„A felkészülési időszak eleje mindenképpen arról szól majd, hogy kialakuljon a csapat szerkezete, és a kiválasztásban segítsenek a jó mérkőzések. Figyeltünk arra, hogy inkább kevesebb mérkőzést játsszunk a nyári felkészülés alatt, de azok jók legyenek. A mérkőzésszám egyáltalán nem nagy, szerintem az előző évekhez képest kevesebb tornán veszünk részt, kevesebb mérkőzést játszunk, nagy hangsúlyt kap az itthoni felkészülés” - tudatta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Majd amikor megvan a 13 játékos, játszunk a szerb válogatottal, ami már egy utolsó próba lesz az indulás előtt” - tette hozzá.

„Jól fel van építve a felkészülés. Fontos, hogy jó fizikai állapotban érkezzünk meg Rióba, minimum éremesélyesként” - mondta Benedek Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×