eur:
394.01
usd:
365.63
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Vizes Eb - Bronzérmes a Kormos, Reisinger szinkronugró páros

Bronzérmet nyert a Kormos Villő, Reisinger Zsófia páros a szinkrontoronyugró számban a londoni vizes Európa-bajnokság keddi versenynapján.

A magyar duó az előző két kontinensviadalon - 2014-ben Berlinben és 2015-ben Rostockban - is harmadik helyen végzett ebben a versenyszámban.

A kontinensviadal honlapja szerint ezúttal a német Maria Kurjo, My Phan páros győzött az ukrán Ganna Krasznosljik, Vlada Tacenko kettős előtt.

"Amikor a németek megelőztek minket az utolsó körben, nagyon el voltam keseredve, mert úgy tűnt, nem lesz már meg az érem. De a gyógytornászunk azt mondta, még nincs vége a versenynek - és igaza lett, a britek hibája után mégis újra dobogóra állhattunk" - mondta Kormos, aki szerint ez óriási eredmény, mivel idén alig edzettek és versenyeztek együtt. "Ezt a programot ebben a formában itt csináltuk először. Kisebb hibák így is voltak, szinkronizációban is, ugrásban is, de nagyot nem bakiztunk".

"Kiegyensúlyozottak voltunk, és ami nagyon lényeges: határozottan ugrottunk, azaz nem a biztonságra törekedtünk" - értékelt Reisinger Zsófia.

Haász Katalin, a szakmai bizottság elnöke szintén azt emelte ki, hogy idén mindössze hat szinkronedzése volt a párosnak, mert az olimpiai kvalifikáció miatt most az egyénire helyezték a hangsúlyt.

"Otthon egyetlen olyan feltétel sem adott, ami az ellenfeleinknek megvan: se torony, se a szárazedzésekhez nélkülözhetetlen deszkák, gumiasztalok" - mondta a sportvezető.

A második versenynap másik két aranyérmét az oroszok és az ukránok nyerték: egyéni szinkronúszásban az orosz Natalija Iscsenko, míg a férfi műugrók 3 méteres számában az ukrán Illja Kvasa diadalmaskodott.

Eredmények:

női szinkrontoronyugrás, Európa-bajnok:

---------------------------------------

Maria Kurjo, My Phan (Németország) 279,7 pont

2. Ganna Krasznosljik, Vlada Tacenko (Ukrajna) 278

3. Kormos Villő, Reisinger Zsófia (Magyarország) 274,7

szinkronúszás, egyéni, Európa-bajnok:

------------------------------------

Natalija Iscsenko (Oroszország) 96,4 pont

2. Anna Volosina (Ukrajna) 93,4

3. Linda Cerruti (Olaszország) 89,4

műugrás, férfiak, 1 méter, Európa-bajnok:

----------------------------------------

Illja Kvasa (Ukrajna) 439,7 pont

2. Giovanni Tocci (Olaszország) 414,3

3. Constantin Blaha (Ausztria) 402,5

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×