eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bíró Attila: Igyekszem levenni a terhet a lányok válláról

Adminisztráció, mérkőzések elemzése, taktikák és edzésprogramok összeállítása. Ez teszi ki Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának mindennapjait, amikor épp nincs összetartása a válogatottnak.

„A média folyamatos érdeklődése, a nyilvánosság, a szereplés, ezeket próbálom levenni a lányok válláról, amennyire tudom” – mondta az InfoRádiónak Bíró Attila, aki a helyszínen nézett meg több nemzetközi tornát az elmúlt hetekben.

Szerinte nagyobb teher volt, hogy kijutnak-e az olimpiára, mint az, hogy az Európa-bajnoki sikernek megfelelően szerepeljenek Rio de Janeiróban.

„A lányok profik, nem ez lesz az első világversenyük. Nem hiszem, hogy akkora terhet raktunk volna magunkra, amellyel ne tudnánk megbirkózni” – jelentette ki az Európa-bajnok szövetségi kapitány.

Az InfoRádiónak elárulta: 80 százalékban már összeállt a fejében a Rióba utazó csapat. Jelenleg egy 20-as kerettel dolgozik, amely változhat a június 1-jén kezdődő közvetlen olimpiai felkészülésig. Hozzátette, a bajnoki rájátszás eredményei, teljesítményei még befolyásolhatják a végső döntését.


Május 3-án, 18 órától a francia válogatott ellen szállnak a medencébe a magyar hölgyek Világliga-mérkőzésen. A franciák nem tartoznak a közvetlen élvonalhoz, most telt ház előtt tartanának erődemonstrációt. Bíró Attila a fiataloknak adna lehetőséget, ahogy Hollandiában tette. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. (További részleteket a waterpolo.hu oldalon olvashatnak.)

A szövetségi kapitány elmondta, hogy szükség lesz pihenésre a klubszezonban megfáradt válogatott játékosoknak

„Ha esetleg hamarabb ér véget a bajnoki döntő, vagy a rájátszás, akkor a pihenőidő esetleg kitolódhat két és fél, vagy három hétre is. Úgy gondolom, ez elég lesz ahhoz, hogy frissen és újult erővel kezdjük el a felkészülést” – fogalmazott a szakvezető.

Elégedetten konstatálta az UVSE Euroliga-ezüstérmét, továbbá kitért a Szentes remek európai teljesítményére is.

„Közel a maximumot nyújtotta mindkét együttes. Büszkék lehetnek a klubok, mert két magyar csapat indult a nemzetközi kupákban. A Szentes harmadik lett az Euro Kupában, az UVSE pedig második a legrangosabb európai kupaporondon. Ez nagy fegyvertény, főleg hogy egyikük sem foglalkoztat külföldi légióst. Csak színtiszta magyar játékosok vannak, akik közül nagyon sok fiatal volt. A magyar vízilabda erejét mutatja, hogy légiósok nélkül is ott tudunk lenni a nemzetközi kupák végjátékában" – fejtette ki az InfoRádióban Bíró Attila.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×