eur:
395.05
usd:
370.93
bux:
65061.82
2024. április 19. péntek Emma

Ezért mondott le az Aston Villa csapatkapitánya

Lemondott az Aston Villa csapatkapitányi tisztségéről Gabriel Agbonlahor, miután az angol labdarúgó-bajnokságból kieső klub vezetősége csütörtökön súlyosan megbüntette.

A háromszoros angol válogatott támadó április 1-jén kikerült a csapat keretéből, mert egy dubaji szórakozóhelyen vízipipázás közben lefényképezték, a fotót közölte az egyik brit bulvárlap. Néhány nappal később egy nyilvános helyen állítólag alkoholtartalmú nevetőgázt fogyasztott.

A klub a pénzbüntetés összegét nem hozta nyilvánosságra, csupán annyit közölt, hogy feloldotta Agbonlahor felfüggesztését, aki "jelentős bírságot" kapott. A 29 éves játékos ezt követően mondott le a csapatkapitányi tisztségről. "Már nem érdemlem meg ezt a szerepet. Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, és fáj, hogy elvesztettem" - írta közösségi oldalán.

Agbonlahor bocsánatot kért a viselkedéséért. "Egyetértek, hogy a teljesítményem ebben a szezonban nem volt megfelelő, de keményen dolgozom, hogy a dolgaim jobbra forduljanak" - közölte.

A támadó már több mint 20 éve az Aston Villa labdarúgója, ezzel klubrekordernek számít. A csapat történetében ő szerezte a legtöbb gólt (73) a Premier League-ben, ahol tíz esztendővel ezelőtt mutatkozott be.

Április 16-án, a 34. forduló során dőlt el, hogy a sereghajtó Aston Villa kiesik az angol élvonalból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×