eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Győzelemmel tért vissza Csipes Tamara

Tavalyi eltiltását követően győzelemmel tért vissza kajak egyes 500 méteren Csipes Tamara. A BHSE világbajnoka szombaton, az idénynyitó szolnoki tájékoztató versenyen legyőzte a szám olimpiai bajnoki címvédőjét, Kozák Danutát.

A magyar szövetség beszámolója szerint bár a mezőnyből hiányzott Kárász Anna, Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina és Kovács Katalin is, Csipes remek pályát evezve győzte le Kozákot.

"Bár tavaly el voltam keseredve, most utólag azt tudom mondani, hogy jót tett nekem a kihagyás" - mondta Csipes Tamara, aki 2015 tavaszán megbukott a drogteszten, ezért több hónapos eltiltást kapott.

"Már tavaly leszögeztem, az idén számomra elsődleges feladat az, hogy Szabó Gabival párosban jól szerepeljünk. Ettől függetlenül ez a verseny megmutatott egy-két hiányosságot, például azt, hogy nem aludhatok el a rajtnál. Igaz, én még küzdök a visszaállással, hiszen Gabival nemrégiben tértünk haza a floridai edzőtáborozásból, ezért egy kicsit nehézkesebb minden. De nem ez a verseny a lényeges, hanem a májusi válogató" - mondta a második helyen záró Kozák Danuta.

Férfi K-1 1000 méteren a tavaly ugyancsak eltiltott, világbajnoki bronzérmes Dombvári Bence fölényesen nyert, ahogyan K-2 200 méteren a vb-címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter páros is. Női C-1 200 méteren Devecseriné Takács Kincső ért a célba elsőként csapattársa és nagy riválisa, a szintén győri Lakatos Zsanett előtt, C-2 1000 méteren pedig Vass András és Bodonyi András duója győzött.

A tesztverseny vasárnap folytatódik, az első olimpiai válogatót három hét múlva rendezik Szegeden.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×