INFORÁDIÓ
2022. augusztus 19. péntek
Huba

vízilabda

olimpia

csoportbeosztás

Benedek Tibor véleménye az olimpiai sorsolás után

InfoRádió

Nagyon jó csoportban vagyunk, ez a könnyebbik. A másik csoportban még négybe kerülni is nagyon nehéz lesz - nyilatkozta a szövetségi kapitány a trieszti sorsolás után.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv-nek nyilatkozott az olimpiai csoportok vasárnap esti sorsolása után:

- Nagyon jó csoportban vagyunk, ez a könnyebbik. A másik csoportban azért még négybe kerülni is nagyon nehéz lesz. Azt gondolom, hogy bármennyire is jó Brazília és Japán, azért a másik négy csapatnak kell ebben a csoportban a legjobb négy helyen végeznie. Ugyanakkor láttuk már, hogy Brazília tartogat meglepetéseket, Japán tartogat meglepetéseket, egyetlen pillanatig sem szabad azt gondolni, hogy ez biztos. Főleg ebből a mostani kvalifikációs tornából kiindulva - nincs is ilyen már.

Nagy harc lesz, de ha választhattam volna, nagyjából ezt választottam volna. Lesz nagyon nehéz meccsünk, a szerbekkel egy csoportban vagyunk, velük kezdünk, ott van a görög, az ausztrál, akikkel bármikor "tudunk" nehéz meccset játszani, kaptunk is ki tőlük, vertük is meg őket többször. Úgyhogy jó a csoport. és hát, utána lesz még egy nagyon nehéz negyeddöntő elődöntő meg döntő...

Szerb-magyar meccsel kezdenek Benedekék

A nemzetközi vízilabdaélet elöljáróinak és meghatározó alakjainak a részvételével tartották meg a sorsolást, amelyen jelen volt például Dejan Udovicsics amerikai, Ratko Rudics horvát, Elvis Fatovic ausztrál kapitány, de Benedek Tibor és Gergely István is ott volt, sőt, a kapitány húzott is, az amerikai-ausztrál kalapot "helyezte el" a csoportokban.

A sorsolás eredményeképpen a női válogatott az Egyesült Államok, Spanyolország és Kína társaságában a B csoportban küzd majd, ezen a tornán minden csapat továbbjut, és keresztbejátszik majd.

A férfitornán két hatos csoportban játszik a 12 együttes, az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe, az 1. a 4. helyezettel, a 2. a 3. helyezettel játszik keresztbe. A mieink egy csoportba kerültek Szerbiával, valamint a vb-bronzérmes Görögországgal. A torna a Magyarország-Szerbia mérkőzéssel indul.

A női torna csoportjai:

A csoport: Olaszország (1), Oroszország (2), Ausztrália (3), Brazília (4)

B csoport: Spanyolország (1), Kína (2), MAGYARORSZÁG (3), Egyesült Államok (4)

Az 1. játéknap:

Augusztus 9.:

Kína-Magyarország

Spanyolország-Egyesült Államok

Bíró Attila szövetségi kapitány véleménye a sorsolásról: "Miképpen az Európa-bajnokság előtt, egyáltalán nem volt kívánságműsor. Persze kíváncsian vártuk, mit rendel nekünk a sors. Most, hogy tudjuk az ellenfeleket, azt mondhatom, jól van ez így. Az elsőp háromban kell lennünk, és akkor jó esélyünk lehet a négybe jutásra. Ennek a válogatottnak nem kell félnie senkitől! Érdekesség, hogy ont ugyanazt a három ellenfelet kaptunk, mint Londonban, ezt jó jelnek vesszük. Nem rossz, hogy az amerikaiakkal együtt vagyunk, speciel ha ők és mi végzünk azt első két helyen, akkor csak a döntőben találkozhatunk – jó lenne. A spanyol csapat is erős, láttuk ezt a selejtezőben, egyedül ő volt képes megszorítani az amerikaiakat. Itt az idő, hogy úja találkozzunk velük, és végre legyőzzük őket! Kína is erős, biztos vagyok benne, hogy nem lesz nyeretlen. Szóval, erős csoport, mint ahogy a másik is, ez nyilvánvaló. Semmi sem változik, a felkészülésünk adott, ugyanúgy utazunk az amerikai edzőtáborba, jobb a világbajnokkal együtt készülni, tanulni tőle, mint egy gyengébb csapattal."

A férfitorna csoportjai:

A csoport: Szerbia (1), Görögország (2), Brazília (3), Ausztrália (4), Japán (5), MAGYARORSZÁG (6)

B csoport: Egyesült Államok (1), Spanyolország (2), Franciaország (3), Montenegró (4), Olaszország (5) Horvátország (6)

Az 1. játéknap:

Augusztus 6.:

Szerbia-Magyarország

Brazília-Ausztrália

Görögország-Japán

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018