eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fantasztikus győzelemmel zártak Benedekék Triesztben!

A magyar férfi vízilabda-válogatott megnyerte a trieszti olimpiai selejtezőtornát: Benedek Tibor csapata látványos gólokkal 10-8-ra verte az olaszokat a vasárnapi döntőben.

Benedek Tibor a döntő előtt ezt nyilatkozta a waterpolo.hu kérdésére:

"Minden tekintetben döntőnek gondoljuk a vasárnapi mérkőzést, már csak azért is, mert játszhatunk egy nehéz, komoly meccset az olasz válogatottal. Ez egy nagy feladat, s ha már végigcsináltuk ezt a hetet, hat napot hat mérkőzéssel, akkor szeretnék szépen lezárni, utolsó erőnkből is megszerezni a győzelmet.”

A döntő két magyar góllal kezdődött, ám az olaszok egyenlítettek, és a 3. percben már 3:2-re vezetnek.

A második negyed 3. percében viszont már a magyar válogatott vezet 4:3-ra, ám az ellenfél egyenlít.

Felváltva érkeznek a szép találatok, most éppen Benedekék vezetnek 6:5-re!

Fantasztikus a mérkőzés, különösen magyar szempontból, már 9:6-ra vezet Magyarország!

Hamarosan vége, és 10:8-ra vezetnek Benedekék! Ez a végeredmény, megvan a döntő is!

Az MTI tudósítása a döntőről:

A tornáról a négy elődöntős, a magyar és az olasz mellett a spanyol és a francia együttes szerzett olimpiai kvótát.

Eredmény:

döntő:

Magyarország-Olaszország 10-8 (2-3, 4-2, 3-1, 1-2)

a magyar csapat gólszerzői: Varga Dé. 2, Hárai 2, Szivós 2, Erdélyi, Varga Dá., Manhercz, Vámos

Lendületesen kezdett a magyar csapat, előbb Varga Dénes, majd Erdélyi Balázs volt eredményes, aztán az olaszok is felvették a ritmust, és még az első szünet előtt fordítottak (2-3).

A második szakasz is két magyar góllal kezdődött Varga Dániel és Hárai Balázs jóvoltából, de ezúttal a folytatás is jól sikerült, mert két hazai találat után Szivós Márton lőtt távolról a kapuba, majd Hárai juttatta ismét vezetéshez a csapatát (6-5).

A harmadik nyolc percben is jól játszott a magyar csapat, bátran vállalkoztak lövésre a játékosok, és többnyire jól is céloztak. Szivós második találatával és Manhercz Krisztián pontos befejezésével nőtt három találatra a különbség, majd egy olasz gólra Vámos Márton válaszolt (9-6).

A negyedik negyedet Varga Dénes akciógólja vezette fel (10-6), a négygólos hátrányt azonban az olaszok gyorsan kettőre csökkentették, a magyarok pedig két emberfórt kihagytak. A tornán egyedüliként veretlen magyar válogatott ebben az időszakban támadásban visszaesett, de a kapuban Nagy Viktor továbbra is magabiztos volt, így két gól megmaradt az előnyből (10-8).

Korábban:

bronzmérkőzés:

Spanyolország-Franciaország 16-4 (4-1, 5-2, 4-0, 3-1)

az 5. helyért:

Hollandia-Kanada 9-8 (1-2, 2-2, 4-3, 2-1)

a 7. helyért:

Románia-Németország 10-9 (3-2, 2-2, 3-1, 2-4)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×