eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Férfi vízilabda BL - Megvan a 12 csapatos főtábla mezőnye

A harmadik selejtezőkör vasárnapi zárultával kialakult a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12 csapatos főtáblájának mezőnye.

A visszavágókon is diadalmaskodó Szolnok és OSC továbbjutása azt is jelenti, hogy az október 28-án rajtoló, körmérkőzéses rendszerű főtáblás sorozatban három magyar csapat érdekelt, mivel az Eger kiemeltként eleve tagja volt a legjobbak mezőnyének. A hevesi együttesnek leendő rendezőként egyszersmind automatikusan helye van a már csak a legjobb hat gárdát felvonultató Final Sixben, vagyis a széria hatos döntőjében is, amelynek Budapest ad otthont június 2-4-én.

Az Eger a főtábla A betűjelű hatosában szerepel, míg a Szolnok, amely a francia Marseille-t ejtette ki, és az OSC, amely a romániai Oradeát búcsúztatta, egyformán a B csoportba került. Ennél fogva a Tisza-parti és az újbudai gárda a BL e szakaszában két ízben is megmérkőzik egymással.

A 12-es mezőny:

A csoport:
CNA Barceloneta (spanyol)
ZF-Eger
Olympiakosz (görög)
Spandau 04 (német)
Primorje Rijeka (horvát)
Herceg Novi (montenegrói)

B csoport:
Pro Recco (olasz)
Jug Dubrovnik (horvát)
Partizan Beograd (szerb)
Galatasaray (török)
Szolnoki Dózsa-Közgép
A-Híd OSC Újbuda

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×