Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Papp Márk győzött a nyíltvízi úszók EK-döntőjében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Papp Márk remekelt a LEN, az európai szövetség nyíltvízi úszó Európa Kupa-sorozatának olaszországi döntőjében, ahol a szombati 10 kilométeres versenyen elért első helyével egyszersmind az összetett megnyerésének is a kapujába ért.

A magyar szövetség beszámolója szerint Papp hatalmas csatában győzött, 3.4 másodperccel előzve meg az olasz Alberto Brumanát. A magyar maratonista két legnagyobb ellenfele - aki épphogy megelőzi az összetettben - igen sokkal maradt le a győztes mögött. Az EK-ban vezető, szintén olasz Andrea Bianchi 50.4 másodperccel lemaradva ért be a célba, míg a magyar előtt két ponttal álló, összetettben második Dario Verani 1:52 percet kapott Papptól.

Mindez azért fontos, mert a dupla pontot adó EK-döntő végső sorrendjét a 10 kilométeren, majd a vasárnapi, 5 kilométeres időfutam során elért időeredmények összeadásával határozzák meg. Ha Papp Márknak sikerül megőriznie első helyét - vagyis az időfutam során akárcsak egy másodpercet megőriz például Bianchival szemben az 50-ből -, megnyeri az összetettet, mivel a döntő győztese 40 pontot kap, míg a második 34-et, márpedig Papp jelenleg három ponttal van csupán lemaradva Bianchi és kettővel Verani mögött.

A nőknél a 2011-ben 10 kilométeren világbajnok brit Keri-Anne Payne győzött.

Eredmény, Európa Kupa-döntő, Castellabate, 1. nap:
férfi 10 km:
1. Papp Márk 2:05:31.3 ó
2. Alberto Brumana (olasz) 2:05:34.7
3. Andrea Bianchi (olasz) 2:06:21.7