Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán Viktor gratulált a magyar olimpikonoknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor levélben gratulált vasárnap a magyar olimpiai csapat nagyszerű helytállásához - tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Havasi Bertalan közölte, hogy a kormányfő Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének címezte levelét, melyben kifejtette: mi, magyarok az olimpiai mozgalomban annak újjászületése óta figyelemre méltó szerepet játszunk. A múltból hozott jó hírnév és érdemek azonban csak annyit érnek, amennyit hozzátesznek a mai utódok. S mint azt az egész világ láthatta, vannak méltó, nagyszerű utódok - fogalmazott Orbán Viktor.

"A magyar csapat minden tagjának, sportolóknak, edzőknek, sportvezetőknek, az egészségügyi stáb, valamint az iroda dolgozóinak szívből gratulálunk" - írta a miniszterelnök, aki levelét úgy zárta: "Széchenyi óta tudjuk, Magyarország nem volt, hanem lesz. Büszkék vagyunk Önökre. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor Borkai Zsoltnak "a világ tetejére" címezte az olimpikonoknak gratuláló, vasárnap elküldött levelét.

Orbán Viktor a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének címzett levele:

Borkai Zsolt elnök úr részére
a világ tetejére

Tisztelt Elnök Úr!

Õszintén gratulálok a magyar csapat XXX. nyári olimpiai játékokon mutatott nagyszerű helytállásához.
Mi, magyarok az olimpiai mozgalomban annak újjászületése óta figyelemre méltó szerepet játszunk. A múltból hozott jó hírnév és érdemek azonban csak annyit érnek, amennyit hozzátesznek a mai utódok. S mint azt az egész világ láthatta, vannak méltó, nagyszerű utódok. A magyar csapat minden tagjának, sportolóknak, edzőknek, sportvezetőknek, az egészségügyi stáb, valamint az iroda dolgozóinak szívből gratulálunk. Széchenyi óta tudjuk: Magyarország nem volt, hanem lesz. Büszkék vagyunk Önökre.
Hajrá Magyarország, hajrá, magyarok!

Budapest, 2012. augusztus 12.

Nagyrabecsüléssel:

Orbán Viktor