Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ferguson: "Csalódottak vagyunk, nincs más szó erre"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A labdarúgó Bajnokok Ligájában már számos sikert felmutató, legutóbb döntős Manchester United és a város másik együttese, a BL-ben idén debütált City egyaránt elvérzett a legrangosabb európai klubsorozat csoportkörében, és a tavasszal "csak" az Európa Ligában folytathatja.

A Unitednek elegendő lett volna egy döntetlen az FC Basel otthonában, ám 2-1-es vereség és búcsú lett a vége. A svájciak hamar, már a 9. percben vezetést szereztek neves ellenfelükkel szemben, majd a 84. percben Frei megadta a "kegyelemdöfést", Jones a hajrában hiába szépített.

"Csalódottak vagyunk, nincs más szó erre. Nagy kudarc ez, mert a BL legrangosabb torna a világon. A büntetésünk az, hogy nem jutottunk a nyolcaddöntőbe" - mondta Sir Alex Ferguson, akinek együttese 2005 után bukott el ismét a csoportkörben.

Heiko Vogel, az FC Basel trénere annak tulajdonította a sikert, hogy taktikailag, mentálisan és fizikailag is minden remekül működött, és büszke volt a csoport második helyén végző csapatára.

A Manchester City hiába győzött a már biztos csoportelső Bayern München ellen: mivel a Napoli elhozta a három pontot a Villarreal otthonából, búcsúzott a Premier League listavezetője.

"Úgy 99 százalékban a tíz megszerzett pont elég a továbbjutáshoz, ebben a csoportban viszont nem volt az. A Napoli egy ponttal többet szerzett nálunk, így rászolgált a nyolcaddöntőre. Ejtettünk hibákat, de normális esetben tíz ponttal továbbmentünk volna" - fogalmazott Roberto Mancini, a Manchester City vezetőedzője.