eur:
388.84
usd:
360.25
bux:
68048.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Három napja játsszák a történelem leghosszabb teniszmeccsét

Több rekord is megdőlt szerdán Wimbledonban, ahol a férfiak mezőnyében a 18-as pályán 10 órája tart egy mérkőzés, amelynek csak a sötétedés vetett véget - de csak egy kis időre.

Szerda délután két óra után pár perccel sétált a pályára az amerikai John Isner és a francia Nicolas Mahut, majd 7 óra és 6 perc múlva úgy mentek be az öltözőbe, hogy nem dőlt el semmi: a mérkőzést döntő szett 59-59-nél sötétedés miatt meg kellett szakítani.

Az elképesztő mérkőzést még kedden kezdte a két játékos, akik 2 óra 54 perces küzdelem után négy játszmáig jutottak. Ez után kezdték meg szerdán a mindent eldöntő ötödik szettet, aminek a jelek szerint nem akar vége szakadni. Ha végre valamelyiküknek sikerül beütni a meccslabdát, akkor a győztesre a holland Thiemo De Bakker vár a következő körben.

"Ezek a srácok nemcsak holnap, de a következő héten és a következő hónapban is fáradtak lesznek" - ezt Roger Federer mondta az elképesztő mérkőzés résztvevőiről.

Rekord rekord hátán

A Grand Slam tornák történetében a rekordot eddig Fabrice Santoro és Arnaud Clement tartotta, akik 2004-ben, a párizsi Roland Garroson 6 óra 33 percig gyűrték egymást.

Egyelőre a Nemzetközi Teniszszövetség nem erősítette meg hivatalosan, de minden bizonnyal - ha egyszer vége lesz - nemcsak a Grand Slam tornák, de a tenisztörténelem leghosszabb mérkőzése is ez lesz.

A BBC szerint az 59-59-es állásnál megszakadt mérkőzés döntő játszmája a leghosszabb, amit eddig valaha játszottak.

A legtöbb ászt egy meccsen eddig Ivo Karlovic ütötte, 2009-ben 78-ig jutott egy Radek Stepanek elleni Davis-kupa-meccsen. Természetesen most ez a rekord is megdőlt, ráadásul Isner és Mahut is jóval több visszaadhatatlan adogatást ütött: előbbi 98-at, a francia pedig 94-et.

Wimbledonban egyébként az eddigi leghosszabb mérkőzést 2006-ban játszották a férfi párosok negyeddöntőjében; az a mérkőzés 6 óra és 9 percig tartott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×