eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A negyedik kalapból vár ellenfelet a Koeman-csapat

Vasárnap délben a varsói Kultúrpalotában sorsolják ki a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait.

A két házigazda biztos résztvevő, így a kvalifikációs sorozatban 51 nemzeti együttes indul, ezeket hat hatos és három ötös csoportba osztják. Az első helyezett mindegyikből automatikusan Eb-résztvevő lesz, akárcsak a legjobb második. A további nyolc csoportmásodik pótselejtezőt vív a fennmaradó négy helyért.

A válogatottakat erősorrend szerint hat kalapba sorolták, a magyarok a negyedikbe kerültek. A magyar szövetség (MLSZ) képviseletében Erwin Koeman szövetségi kapitány, Kisteleki István elnök, Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató és Szekeres Tamás, a válogatott technikai igazgatója lesz jelen Varsóban.

A sorsolás lebonyolításában olyan egykori és jelenlegi kiváló labdarúgók segédkeznek majd, mint a lengyel Zbigniew Boniek és Andrzej Szarmach, illetve az ukrán Oleg Blohin és Andrij Sevcsenko.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×